Muğla’nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tatil yaptığı otele saldırı düzenleyen FETÖ/PDY üyesi darbeci askerlerin şehit ettiği iki polis memuru için CHP anma töreni düzenledi.Olayın gerçekleştiği caddedeki yeşil alana demokrasi anıtı dikilmesi kararlaştırıldı.Şehit polislerinin bulunduğu fotoğraflara karanfiller bırakılarak dua edildi
15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otelden ayrılmasının ardından saldırı düzenleyen darbeci askerlerin şehit ettiği iki polis memuru için CHP Marmaris İlçe Teşkilatı anma töreni düzenledi.
Polis memuru Nedip Cengiz Eker’in şehit edildiği sokakta düzenlenen anma törenine ellerinde karanfillerle toplanan vatandaşların yanı sıra CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, belediye başkan yardımcıları, CHP Marmaris İlçe Teşkilatı Başkanı Acar Ünlü ve Yazıcı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Serkan Yazıcı, sanatçı Tülay Özer katıldı.
ŞEHİTLERİMİZİN ADI İLELEBET YAŞATILACAK
Anma töreninde konuşma yapan Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar, “Sorumlu birer Türk insanı, Cumhuriyet ve Demokrasi sevdalıları olarak 7’den 70’e bu hayattan öbür yaşama giden, şehit olan demokrasi kahramanlarının adlarının ölümsüzleştirmek adına çatışma yerindeki çim alana anıt yapmayı planlıyoruz. Şehit olan polis kardeşlerimiz için çeşitli alternatifleri değerlendirerek tarih boyunca isimlerini yaşatmak amacıyla projemiz olacaktır” dedi.Darbelere karşı tavırlarının net olduğunu vurgulayan Marmaris CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, “ Darbelere karşı olduğumuz gibi hiçbir darbe başka bir darbeye sebep olmamalıdır.Çok kötü ve korkunç bir gece yaşadık.Bu hain kalkışma hepimizi derinden yaraladı. Her şerden bir hayır doğar diyerek ülkemizin daha çok demokrasi ve cumhuriyet ilkelerine vesile olur. En kısa sürede demokrasi şehitlerinin ilelebet yaşatılması için anıtımız yapılacaktır. Ülke bütünlüğü için canını ortaya koyan şehitlerimize Tanrı’dan rahmet diliyorum” dedi.
"SİYASİLER DARBE GİRİŞİMİNDE BİRLİK GÖRÜNTÜSÜ SERGİLEDİ
Törende topluluğa seslenen CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ,” Artık bir uzlaşı içinde hareket edemezsek yüz yıl, elli yıl veya on yıl sonra yine bir darbe girişimiyle karşı karşıya gelmek zorunda kalırız diyerek ,demokrasi şehitlerini unutmayacaklarını ifade etti. Halkın bütün unsurları ile darbe girişimine aynı duyarlılık ile hareket ederek karşı gelmesinin sevindirici olduğuna değinen Üstündağ, ,"Darbe sonrasında siyasetin her zaman parçalandığı ülkemizde bütün siyasi akımların ve aktörlerin bir birlik görüntüsü vermiş olması da bir bakıma bundan sonraki demokrasi yolculuğumuzda birbirimize ne kadar ihtiyacımız olduğunu göstermiştir"diye konuştu.
Marmaris’te yerleşen sanatçı Tülay Özer’de anma törenine destek verenler arasındaydı. Şehit Polis Nedip Cengiz Eker’in şehit olduğu yere karanfil bırakan Özer, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Marmaris’te olduğunu ve Türkiye’nin o gece çok büyk bir facia atlattığını söyledi.Toplum olarak barış ortamının siyasilerde dahil sağlanmasının gerekliliğine vurgu yapan Özer, ülkeye artık barış ortamının gelmesi gerektiğini ifade etti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mesaj atarak geçmiş olsun dileğini ilettiğini kaydeden ses sanatçısı Tülay Özer, ülkeye faydası dokunan devlet adamları ve siyasilere "Allah kolaylık versin" dedi.
Konuşmaların ardından şehit olan Polis Memuru Nedip Cengiz Eker ve Polis Memuru Mehmet Çetin’in bulunduğu fotoğraflar kaldırıma konularak karanfiller bırakıldı. Karanfil bırakan vatandaşlar dua ederek sokaktan ayrıldı.