PARİS (AA) - Fransa'da ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti Marsilya Milletvekili ve Marsilya 11. ve 12. Bölge Belediye Başkanı Valerie Boyer, Calais'de çarşamba günü dağıtılan sığınmacı kampından tahliye edilen 18 sığınmacının şehre gelişinden "endişeli" olduğunu söyledi.

Twitter hesabından mesaj paylaşan Boyer, "Hükümet seçimini yaptı. Sığınmacılar tepemize çıkacak, şehirlerimize dağılacak. Valilik halkın güvenliğini düşünsün." ifadelerini kullandı.

Yerel basına da konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Boyer, "Küçük bir Jungle'ın yeniden oluşturulması riskini taşımıyor mu? Endişeliyiz çünkü Calais'deki şiddet görüntülerini, yangınları ve polise yönelik saldırıları hepimiz televizyonda gördük." diye konuştu.

Fransa İstatistik Kurumunun (INSEE) verilerine göre, merkez nüfusu 855 bin olan Marsilya'da merkeze bağlı banliyöler de dahil toplam 1 milyon 727 bin kişi yaşıyor. Kalabalık nüfusa sahip Marsilya'da sadece 18 sığınmacının endişe uyandırması, sosyal medyada da birçok kişinin tepkisine neden oldu. Twitter üzerinden paylaşılan mesajlarda, "18 kişi mi 855 bin kişilik şehri yakacak?", "Koca şehri 18 sığınmacı mı kontrol altına alacak?" ifadeleri kullanıldı.

Pas-de-Calais Valiliği çarşamba günü Calais'deki "Jungle" olarak adlandırılan kampın tamamen tahliye edildiğini duyurmuştu. İçişleri Bakanlığının açıkladığı rakamlara göre, kamptan ayrılan 5 bin 596 kişi, Fransa'nın farklı kentlerindeki sığınmacı merkezlerine dağıtılmıştı.

Muhabir: Onur Usta