MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, merkez mahallerde içme suyu hattı çalışmalarına devam ediyor.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Aşağıbağlar ile Tandoğan Mahallesi arasına 7 bin 395 metre ölçülebilir içme suyu hattı döşeniyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, MASKİ’nin yaptığı içme suyu hattı çalışmaların da daha kaliteli ve daha uzun ömürlü olan duktil boruların kullanıldığını belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Aşağıbağlar ve Tandoğan Mahalleleri içme suyu hattı ölçülebilir alt bölge işine devam ediyoruz. 7 bin 395 metre hat yapımı, 395 abone bağlantısı ve 2 debimetre odası yapılacak. 3 bin 500 metrelik kısmını tamamladık. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. İşin tamamlanmasıyla birlikte Aşağıbağlar ve Tandoğan Mahalleleri arasında içme suyu hattı ölçülebilir alt bölge oluşturmuş olacağız."

Özdemir, sistemli bir şekilde yapacakları işlerin sonunda bir daha aynı bölgede, aynı yerde, aynı sorunlarla karşılaşmayacaklarına değinerek, su kayıplarının da önüne geçmiş olacaklarını kaydetti.