Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, pozitif düşünerek bu sene iyi bir sezon geçirmeyi umut ettiklerini söyledi. Barut, "Sezon öncesi, sezonla ilgili bilgi kirliliği var. Sadece Doğu Bloku ülkerinde yaşanan ekonomik sıkıntılara bağlı bir sıkıntımız var. Onu da önümüzdeki günlerde aşacağız." dedi.

Manavgat'ta 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kortej yürüyüşüyle başladı. 4 milyon turisti ağırlayan, 220 bin yatak kapasiteli ilçede şelale önünde başlayan kortej yürüyüşü, Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önünde son buldu. Kortej yürüyüşünde Manavgat'ta otellerin animasyon ekipleri yol boyunca değişik gösterilerde bulundu.

AKM avlusunda düzenlenen törende bir konuşma yapan turizmci, MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, bölgede turizm sezonunun başladığını söyledi. Sezonla ilgili söylentilerin kamuoyunda konuşulduğunu, daha çok bu konuda bilgi kirliliğinin hakim olduğunu belirten Barut, Avrupa pazarında sıkıntının olmadığını, sadece Doğu Bloku ülkelerinin yaşadıkları ekonomik sıkıntılarından ötürü bir sıkıntının olduğunu, bunun da ilerleyen günlerde düzeleceğini umut ettiğini kaydetti.

Bölgenin, ülkenin en büyük yatak kapatesine sahip, en çok turist ağırlayan ve en fazla turist tesisi barındıran destinasyonu olduğunu belirten Barut, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Şüphesiz Antalya Dünyanın En Güzel Şehridir' sözünü sağlında Side'yi Manavgat'ı görme imkanı olsaydı, aynı şekilde 'Side-Manavgat Antalya'nın en güzel bölgesidir' sözünü söyleyeceğini tahmin ettiğini ifade etti.

Turizm sektöründe kalifiye elemana çok ihtiyaç olduğunu belirten Barut, turizmde Side-Manavgat markasının iyi korunması gerektiğini, turizm okullarını kalifiye eleman yetiştirerek, bu markayı koruyacaklarına yürekten inandığının altını çizdi. Barut, sözlerini şöyle tamamladı: "Turizm Haftası'nda bilgi kirliliğine bağlı kötümser söylentilerle moralinizi bozmak istemiyorum. Pozitif düşünerek iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum."

"MANAVGAT, TURİZMDEN YILLIK 4,5 MİLYAR DOLAR EKONOMİK GİRDİ SAĞLIYOR"

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek de bölge destinasyonunun 220 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunun Manavgat'ta konakladığını belirten Şimşek, bölge destinasyonunun turizmde ülke ekonomisine yıllık 4,5 milyar dolar ekonomik girdi sağladığını vurguladı. Toplamda, Manavgat'ta mavi bayraklı 130 tesis bulunduğunu belirten Şimşek, bunun bölge turizmi için gurur kaynağı olduğunu kaydetti.

Manavgat ekonomisinin ana kaynağını bacasız sanayi turizmin oluşturduğunu dile getiren Şimşek, bölge destinasyonunda Gündoğdu'dan Çenger'e kadar 64 kilometrelik kıyı bandında, çoğu beş yıldızlı olmak üzere 250 turistik tesis olduğunun altını çizdi. Son yıllarda dünya turizminde öne çıkan değerin çevre ve çevrenin korunması olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Sürdürülebilir turizmin temelini çevre oluşturur. Çevre korunmadan sürdürülebilir turizm olmaz. Turizmde dünden bugüne öncelik çevre, çevrenin korunması ve temiz deniz olmuştur. Bölgemizde 130 mavi bayraklı tesis olması bizim için bir gururdur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında resim, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler de protokol tarafından ödüllendirildi.