Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), üyeleriyle telefon ve yüz yüze görüşmeyle yaptığı sorun tespit raporunu tamamladı. MATSO, raporun sorunların çözümü için ilgili birimlere ulaştırılacağı bildirdi.

MATSO, rapora son şekli vermek için oda toplantı salonunda toplantı yaptı. MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı konuşmada, üyelerinin sorunlarını tespit etmek ve sorunların çözümleri için bilimsel bir rapor hazırlatmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. MATSO üyeleri ile ekonomik sorunlarını raporlaştırmak için yapılan çalışmaları değerlendirdiğini belirten Boztaş, toplantı ile üyelerinin yaşadığı ekonomik sorunları raporlaştırdıklarını, sorunun çözümü için ilgili mercilere ulaştıracaklarını kaydetti.

Toplantıda yapılan çalışmalar ve anketler ile ilgili bilgiler verilirken hazırlanan rapora son şeklinin verilmesi amacıyla üyelerin görüş ve düşünceleri alındığının altını çizen Boztaş, çalışmalara 2 ay önce başlandığı, her sektöre yönelik bir personel üye temsilcisi olarak atandığını ifade etti. Üye temsilcisi personel her sektördeki oda üyelerini telefonla tek tek arayarak talep ve sorunlarını not alındığına dikkat çeken Boztaş, çalışmada sorun tespitinin yanı sıra oda ile üyeler arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve eksiklerin giderilmesi de amaçlandığını dile getirdi.

Üyelerle yapılan çalışmaların ardından turizm merkezlerinde turistlerle görüşülerek beklentileri konusunda öneriler alınarak anketler yapıldığının altını çizen Boztaş şunları söyledi: "Üye temsilcisi olarak atadığımız personelimiz üyelerimizi telefonla arayarak sorun ve taleplerini tek tek not aldı. Aramaların tamamlanmasının ardından turizmdeki yaşanan düşüş nedeniyle esnaflarımızın sıkıntıda olduğunu tespit ettik. Ardından oda olarak OMC Türkiye danışmanlık firması ile anlaşarak üyelerimizin sıkıntılarını yerinde tespit etmek ve bilimsel bir çerçeveye oturtmak amacıyla saha çalışmasına başladık. Çalışma kapsamında komite üyelerimiz, oda personelimiz ve danışman firma tarafından üye işyerilerimiz ziyaret edilerek sorunları dinleyip çözüm önerileri alındı, anketler yapıldı. İlçe merkezi ve turizm bölgelerimizdeki değişik sektördeki üyelerimiz ile gerçekleştirilen çalışmanın ardından turizm bölgesinde turistler ile anketler yapıldı. Yapılan çalışmalarda turizme dayalı iş yapan KOBİ diye tabir ettiğimiz küçük ve orta esnaflarımız ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bunlar ekonomik sıkıntıların yanı sıra personel, eğitim gibi birçok sıkıntı bulunuyor. Bu sene yaşanan sıkıntıların önümüzdeki yıl yaşanmamasını diliyoruz."