Van yemek kültürünü tanıtmak için gönüllü olarak bir araya gelen ve kendilerine ‘Mavi Fularlılar’ adı veren kadınlar, bu kez de yöresel tatlardan oluşan ikramlıklarla açılış kokteyli hazırlayarak bir ilke imza attı.

Pazar günü İpekyolu Belediyesinin yaptırdığı Şehit Polis Ahmet Çam Parkı’nın açılışına gelen davetlilere Van’ın yöresel tatlarından Van pastası, hedik, eğirdek, Van çöreği gibi ürünler hazırlayan kadınlar, yaptıkları ikramlarla tam not aldılar.

Mavi Fularlı Grubunun temsilcisi Nuran Demirhan, bu etkinlik teklifinin İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’ten geldiğini ve kendilerinin de memnuniyet duyarak Van’da ilk defa yöresel ikramların yapıldığı bir açılış kokteyli hazırladıklarını söyledi. Gelen davetlilerden de olumlu tepki aldıklarını söyleyen Demirhan, yaptıkları etkinliklerle amaçlarının kaybolmuş ve unutulmuş Van yemek kültürünü ortaya çıkararak gittikçe yozlaşan Van’ın kent kültürünün yeniden canlanmasına katkı sunmak olduğunu kaydetti. Demirhan, etkinliklerde kendilerine destek olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’e, yöresel kıyafet temininde bulunan Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ’a ve okul mutfaklarını açarak kendilerine destek olan Vestel Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Elif Yörük’e teşekkür etti.