AMilli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, NTV televizyonundaki canlı yayında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığında yürütülen işlemlere ilişkin soruları yanıtladı.

FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesi ile ihraç edilen öğretmenlere ilişkin değerlendirme yapan Tekin, "Biz bu süreçte soruşturma ile açığa aldığımız öğretmenlerden bir kısmını KHK ekine göre ihraç edeceğiz. Ama ondan sonra haklarında herhangi bir problem bulunmayan fakat tedbir amaçlı soruşturma sebebiyle açığa alınan öğretmenler de görevlerine iade edilecekler." dedi.

"Tüm okullar MEB bünyesinde hizmet verecek"
15 Temmuz'dan sonra olağanüstü hal kapsamında FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile bin 17 eğitim kurumunun MEB tarafından devralındığını belirten Tekin, şöyle konuştu:

"Devraldığımız bütün kurumlar, MEB bünyesinde okul olarak hizmet verecektir. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere Bakanlar Kurulu, Maliye Bakanı ve Milli Eğitim Bakanımızın talimatıdır. Biz bu okulların tamamını kamu okulu, resmi okul olarak kullanıp, çocukların eğitimine devam edeceğiz. Devralınan bu okullarımıza 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın isimlerini verdik. Hepsi bir şehidimizin adıyla anılacak. Çocuklarımız 15 Temmuz'u sürekli hatırlayacaklar. Sayın Bakanımızın talimatıyla okullarda bu şehitlerimizin hayat hikayesinin anlatıldığı bölümler oluşturuyoruz. 19 Eylül itibarıyla bu okullar kamu okulu olarak hizmet etmeye devam edecek."

40 bine yakın öğretmen görevlendirilecek
Bakanlığın devraldığı okullarda 40 bine yakın norm fazlası öğretmenin görevlendirileceğini kaydeden Tekin, "İhraç kararlarını bekliyoruz. Boşalan kadrolar tanımlanacak. Ardından bu devraldığımız okullar dahil olmak üzere bütün okullarımızda norm fazlası öğretmenlerimizin ihtiyaç duyulan okullara isteklerine göre çalışmaya başlayacakları bir takvim başlatacağız." dedi.