Güvenlik güçlerinin Dağlıca’da bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yaptığı operasyonda 10 terörist silahlarıyla birlikte gizlendikleri mağaralarda ölü ele geçirildi.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 16 ve 17 Mayıs 2016 tarihlerinde Dağlıca’da (Gevana Kurki Tepe bölgesi) teröristlere yönelik yapılan operasyonda 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist silahları ile birlikte gizlendikleri mağarada ölü ele geçirildi. Teröristlerin yanlarında bulunan bir Doçka ile çok miktarda yaşam malzemesi de ele geçirildi.
KADIN KESKİN NİŞANCI TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ
Yine aynı bölgede sürdürülen operasyonlarda, başka bir mağarada saklanan biri keskin nişancı kadın terörist, diğer ikisi ise uzun süredir kırsalda faaliyet gösteren teröristler olmak üzere toplam 3 terörist silahları ile beraber ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerle birlikte 1 Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 adet Bixi Mtf, 1 adet Kaleşnikof, 1 adet jeneratör ve çok miktarda yaşam malzemesi de ele geçirildi. Mağaranın büyüklüğüne ve ele geçen yaşam malzemesinin büyük miktarta oluşuna bakıldığında diğer teröristlerin de zaman zaman burada kaldıklarının değerlendirildiği ifade edildi.