Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şubesi tarafından Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi düzenlendi.

Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde gerçekleşen Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi gençlerin ilahileri, ezgileri, şiir ve tiyatro gösterileri ile kutlandı. Yoğun ilginin olduğu programın açılışında konuşan Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, insanların yıllarca beyinlerinin, kalplerinin ifsad edildiğini ve özellikle yıllarca kadim geleneğimizde olmayan, İslam kültüründe yeri bulunmayan Noel yortusu ve yılbaşı etkinliklerinin yapılarak özden uzaklaştığını dile getirdi.

Bedrettin Beyazkaya, İslam’ın haram kıldığı kumarın milli piyango adı altında meşrulaştırılarak kumara ve kolay yoldan para kazanmaya alıştırıldığını dile getirerek, “Oysaki gençlerimizin İslami yeniden anlama, yeniden yaşamaya Peygamberimizin hayatını anlamaya ne kadar muhtaç olduklarını hatırlatmaları gerekiyor. Bu manada Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi büyük bir öneme haizdir. Bu gecenin aynı zamanda hem Mekke’de bulunan Kabe, hem de Kudüs’te bulunan Mescidi Aksa iyi anlamak anlamında önemli bir yeri vardır. Maalesef İslam’ın iki kıblesinden Kabe Müslüman kılıklı siyonist zihniyetli insanların elinde işgalinde, Kudüs’te bulunan Mescidi Aksa ise Yahudi siyonizmin zulmü altındadır. Ümmetin kurtuluşu Mekke’nin ve Kudüs’ün yeniden fethi ile gerçekleşebilir” dedi.

Gecede konuşan Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanı Fatih Evyapan derneğin faaliyetlerinden, din adamı Selim Acarlar ise Mekke’nin ve Kudüs’ün İslam tarihindeki öneminden bahsetti.

Daha önce düzenlenen siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.