KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 17 bin 698 vatandaşın belediyeye olan borçlarının yapılandırıldığını bildirdi.

Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, yapılan yasal düzenleme doğrultusunda geçmiş döneme ait borçların yapılandırılmasına ilişkin başvuru süresinin 25 Kasım Cuma günü sona erdiğini hatırlattı.

Melikgazi Belediyesine geçmiş dönemlere ait emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, su borcu ve zabıta cezaları bulunan vatandaşlara, bu imkandan yararlanarak borçlarını gecikme faizi indirimli olarak peşin ya da taksitli ödeme imkanı tanındığını belirten Büyükkılıç, yasadan yararlanmak üzere başvuruda bulunan 17 bin 698 kişinin borcunun yapılandırıldığını ve bu yapılandırma sonucunda belediyenin 14 bin 490 lira gelir elde etmesinin hesaplandığını kaydetti.

Büyükkılıç, getirilen kolaylıkta yapılandırma başvurusu kadar taksit ödemelerinin zamanında yapılmasının önem taşıdığı uyarısında bulunarak, yapılandırılan borçların kolay ödenebilmesi için kredi kartıyla ödeme imkanı sağlandığını belirtti.