KAYSERİ (AA) - Meligazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gecekonduları yıkarak ferdi tapu, imar değişikliği ve takas yoluyla son 17 yılda 3 bin 605 daireyi hak sahiplerine verdiklerini belirtti.

Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, 17 yılda yapılanlar neticesinde Melikgazi, Yıldırımbeyazıt, Köşk, Keykubat, Esenyurt gibi modern binaların yer aldığı prestij mahalleleri oluşturduklarını aktardı.

İlçeyi gecekondu alanlarından kurtardıklarını ifade eden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Melikgazi Belediyesi olarak 1999 yılında öncelikle ferdi tapu ile mülk sahiplerini belirledik. İmarlı alanlar oluşturduk. Son olarak çok katlı binalar yaparak gecekondu sahipleri ile takasa girip gecekondu alanlarını temizledik. Son 17 yıldır kavgalı veya zorla hiçbir yıkım gerçekleşmemiştir. Var olan gecekonduları temizlediğimiz gibi yine son 17 yıldır hiçbir gecekondu yapılmamıştır. Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıkmasıyla 2017 yılı içerisinde Küçükali ve Anbar semtlerinde olmak üzere 2 bin 116 daire yapılarak modern, her türlü sosyal ve kamu tesisleri olan mahalleler ve semtler oluşturacağız. Anbar'da 15 blokta 738 daire, Küçükali'de ise 33 blokta bin 378 daire inşaatı devam etmekte olup 2017'de hak sahiplerine verilecektir."