KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesi bünyesinde hizmet veren Meslek Edindirme Kurslarında (MELMEK) öğrenim gören kursiyerlerin çalışmalarından oluşan dönem sonu sergisi açıldı.

Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışına Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özgen, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, mahalle muhtarları, kursiyerler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, yaygın eğitim sunan ve katılımcılarına kültür sanat öğretimi yanında yöresel el sanatlarını geliştiren Melikgazi Belediyesi çalışmalarını beğendiği söyledi. 

Büyükkılıç da her alanda olduğu gibi kültür ve sanatta da referans bir belediye olduklarını belirterek, "Belediye olarak eğitimin ve eğitimcinin dostu bir anlayışla hizmetlerimize devam ediyoruz. Birçok semtimizde hizmeti ayağa götürme anlayışı içerisinde tesislerimizi hayata geçiriyoruz. İnsanlarımızı merkeze getirmektense hizmeti ayağa götürüyor ve yerinde çözüyoruz" dedi.

Esenyurt, Gesi, Fatih ve Yıldırım Beyazıt tesislerinde tam kadro hizmet verdiklerini anlatan Büyükkılıç, önümüzdeki günlerde Tınaztepe sosyal ve spor tesislerini de hizmete açacaklarını kaydetti. 

Konuşmalarının ardından Candan, Büyükkılıç ve diğer protokol üyeleri kurdele keserek serginin açılışını yaptı. 

19 kurs merkezinde, 50 branşta, 112 sınıfta, 2 bin 650 kursiyer tarafından üç aylık kurs sonunda hazırlanan ve 2 bin 500 bin parçadan oluşan sergi 13-20 Şubat 2015 tarihleri arasında Melikgazi Belediyesi Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu’nda gezilebilecek.

- Büyükşehir Belediyesi seçimleri

Açılışın ardından gazetecilerin Büyükşehir Belediyesi seçimleri ile ilgili sorularını yanıtlayan Büyükkılıç, "Göreve gelecek kardeşimizin bu şehre faydalı olacak şekilde hizmet etmesi, şehrimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, huzurunu, gelişmesini sağlamasını ve yeni dönemde yeni Kayseri felsefesini hayata geçirmesini temenni ediyorum" dedi.

Gazetelerde başkanlık seçimleri ile ilgili farklı haberlerin çıktığını ifade eden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Bu konularla ilgili hiçbir zaman benim bir yorumum olmadı. Gerekli çalışmalar teşkilatlarımız ve genel merkezimiz tarafından yapılmaktadır. Göreve gelecek kardeşimizin bu şehre faydalı olacak şekilde hizmet etmesi, şehrimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, huzurunu, gelişmesini sağlamasını ve yeni dönemde yeni Kayseri felsefesini hayata geçirmesini temenni ediyorum. Bu göreve seçilen kişi hakkında verilen karara itiraz edilmez. Böyle bir şey olması söz konusu değildir. Sadece kendimle ilgili değil seçilen kardeşimizle ilgili bu konuda birbirimize itiraz edeceğimizi kimse söyleyemez. Bizim teşkilat terbiyemiz de buna müsaade etmez. Önemli olan seçilecek kardeşimizin şehrimize hayırlı olmasıdır. Bu konuda gereksiz yorumlara malzeme vermek bize yakışmaz."