Teksas Üniversitesi Kanser Araştırma Merkezi’nden gelen 3 bilim insanı, Adana’da cerrahları bilgilendirdi.

Meme kanseri konusunda modern teşhis ve tedavi yöntemlerine kolayca ulaşamayanlara yardımcı olmak ve bu konuda bilinç oluşturmak amaçlarına da hizmet eden Teksas Üniversitesi Kanser Araştırma Merkezi’nden gelen bilim insanları, Tarihi Kız Lisesi’nde, cerrahlara yönelik düzenlenen toplantıya katılmadan önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Tıp Doçenti Abigail Caludla, Tıp Doçenti Pamela Sclembach ve Prof. Dr. Banu Arun’dan oluşan heyetin ziyaret ettiği Başkan Hüseyin Sözlü, kanserle mücadele eden bir bilim heyetini Adana’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Başkan Sözlü, "İnsanlara yararlı olmak üzere çıktığınız yolda sizlere katkı koymak isteriz. Üniversiteler arasındaki iş birliği de insan sağlığı açısından çok yararlı sonuçlar verecektir." dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı da Adana’nın kırsalında yaşayan kadınların meme kanseri konusunda bilinçlendirilmesi ve mamografi uygulamasından geçirilmeleri için çalışma başlatacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Banu Arun, kadın sağlığı ve meme kanseri konusunda teşhis, tedavi ve bakımın aynı çatı altında gerçekleştirilmesine önem verdiklerini ifade ederek, böylelikle evrelendirme ve uygun tedavi kararlarını birlikte verdiklerini açıkladı. Teksas’tan gelen bilim heyetine, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı yöneticileri gün boyunca eşlik etti.