Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın meydana gelen terör saldırıları hakkında, “Huzur, kardeşlik ve barış ayı Ramazan’ı kana bulayan, insani bütün değerleri hiçe sayan İstanbul ve Diyarbakır’daki hain terör odaklarının saldırılarını kınıyor, Şehitlerimize Yüce Allah’tan Rahmet, ailelerine, yakınlarına, milletimize sabır ve metanet diliyoruz” dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın İstanbul ve Diyarbakır’da meydana gelen terör saldırıları hakkında kınama mesajı yayımladı. Mesajında Türk milletinin terörü yeneceğine inandığını belirten Yalçın, “Huzur, kardeşlik ve barış ayı Ramazan’ı kana bulayan, insani bütün değerleri hiçe sayan İstanbul ve Diyarbakır’daki hain terör odaklarının saldırılarını kınıyor, Şehitlerimize Yüce Allah’tan Rahmet, ailelerine, yakınlarına, milletimize sabır ve metanet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Terörü günlük hayatın parçası haline getirme çabalarına karşı, milletimizin tek yürek halinde terörü ve terör örgütlerini yeneceğine, bitireceğine olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.
“KÜRESEL ŞEBEKELERE KARŞI GÜN, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR”
Terörle mücadeleden ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini belirten Yalçın, “Milletimiz, her zaman olduğu gibi devletine sınırsız desteğini sürdürecektir. Milletin güvenini ve desteğini hisseden devlet de özgürlük, güvenlik dengesini koruyarak terörle mücadeleyi kesin sonuç alıncaya kadar sürdürecektir. Bu mücadelede, milletimiz, siyasi partiler, devlet kurumları ile sivil toplum örgütleri teröre ve terör gruplarına karşı ortak akılla ve güçlü bir iradeyle birlikte hareket etmelidir. Türkiye’nin geleceğini hedef alan, ülkemizi içe hapsetmeye çalışan küresel şebekelere karşı gün, birlik olma günüdür. Bu birlik milletin, ümmetin en büyük güvencesi, kirli küresel yapıların ve taşeronlarının ise yenilgi habercisidir. Türkiye’nin aydınlık gelecek yolculuğunu engellemek isteyen terör örgütlerine karşı milletin cevabı ortaktır. Gün; yüreklerimizi birliğe, bileklerimizi dirliğe zimmetleme günüdür” diye konuştu.
“BAYRAM MÜJDESİ TERÖR BATAKLIĞINI KURUTMAK, TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIMAKTIR”
“Terörden medet umanları birlikte alt edeceğiz, daha güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” diyen yalçın mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Ölüm anında nefesin sıklaşması gibi, yok oluş anında saldırılarını sıklaştıran terör örgütlerinin bitişine ramak kaldı. Birliğimize, kardeşliğimize, geleceğimize sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz, küresel hesapları bozacağız, terörü el birliğiyle bitireceğiz. Biz dün olduğu gibi bugün de kanlı oyunu ve kirli senaryoyu bozacağız. Biz inanıyoruz ki; terörü, terörün vahşi üst aklını, terörün finansörlerini, terörden medet umanları birlikte alt edeceğiz, daha güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Tek yürek olarak, huzurumuza ve istikrarımıza derin operasyon girişiminde bulunan küresel güçlerin emellerini boşa çıkartacağız. Millete verilecek olan bayram müjdesi terör bataklığını kurutmak, terörün kökünü kazımaktır. Üst akıl vahşetini, terör koalisyonunu deşifre etmek, topyekun terörü yerle bir etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle büyük Memur-Sen ailesi olarak, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen hain terör saldırılarını kınıyor, Şehitlerimize Yüce Allah’tan Rahmet, ailelerine, yakınlarına, milletimize sabır ve metanet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.”