Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Haleplilere gereken yardımı ulaştırma konusunda gerekeni yapacağız. Cumartesi günü 81 ilden ‘Halep’e Yol Açın’ sloganıyla Cilvegözü Sınır Kapısı’na doğru araçlarla konvoy halinde ilerleyeceğiz. Yardım tırlarımız ve araçlarımızla dünya kamuoyunu da harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ESAM Genel Merkezi’nde “Dalga Kırmadan Dalga Kurmaya Emek Örgütlenmeleri” temalı bir sunum gerçekleştirdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve ESAM Genel Başkanı Recai Kutan’ın da katıldığı programda Yalçın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, önemli mesajlar verdi. Türkiye’de sivil örgütlenme noktasında Erbakan’ın “Bütün baharlar bir çiçekle başlar” sözüyle cesaretlendiklerinin altını çizen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Hayatını milletimizin ve tüm insanlığın kurtuluşuna adamış Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın mücadele ve fikirlerinin yeni nesillere ve topluma doğru bir şekilde aktarılmasını sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

“Sivil Toplum Öncü Kuvvettir”
Medeniyet coğrafyasının yükünü taşıma iddiasındakilerin sivil örgütlere ve yapılara alan açması gerektiğini, bu kuruluşlar üzerinden bir hareket noktasının oluşması gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Sivil toplum öncü kuvvettir. Bu geçmişte de böyle olmuştur. Sivil toplum kuruluşları, yön veren, öncülük eden bir rol oynamış, bölgelere siyasetten önce gitmiş ve ilk etkiyi sivil toplum kuruluşu olarak bizzat yapmıştır” diye konuştu.
Memur-Sen’in kurulurken hangi misyon ve vizyonla kurulduğunu anlatan Yalçın, Hılful Fudul örneğini hatırlatarak, "Hılful Fudul vicdan sahibi, duyarlı insanların kabile fark etmeksizin bir araya gelerek, hiçbir insanın rengine, ırkına, şekline bakmaksızın herkesin hakkını, hukukunu korumak için oluşturulan bir teşkilattır. Hz. Peygamber, kendisine nübüvvet geldikten sonra ‘bugün dahi çağırsalar orada (Hılful Fudul) bulunurum, orada bulunuşumu bir sürü kızıl deveye değişmem’ demişti. Bizler işte bu Hılful Fudul örneğinden yola çıkarak, bu adalet ve hukuk arama yoluna koyularak, ’yapamazsın’ diyenlere inat bu yola koyulduk” ifadesini kullandı.

“Türkiye Her On Yılda Bir Darbelerle Örselendi”
Türkiye’nin darbeler tarihinden bahseden Yalçın, ülkenin her 10 yılda bir örselendiğini, yıllarca başbakanın asıldığı tarihin çocuklara bayram olarak kutlatıldığını söyledi. Türkiye’de demokrasinin adı sivil yapılar, beyni üniformalı yapılar üzerinden baltalandığını belirten Yalçın, “Bizim temel sorunumuz bu. Şapkasını alıp kaçan siyasetçiler bu konuda cesaret verebilir ama sivil toplum asla günahını affettiremez. 28 Şubat’ın bu ülkeye yaşattığı travma sivil toplumun omurgalı durmamasının sonucudur” değerlendirmesini yaptı.

“Uluslararası Sendikacılığa Yeni Boyut Kazandırıyoruz”
SESRİC’le birlikte gerçekleştirilen “İslam Dünyasında Sendikacılık” başlıklı uluslararası sempozyumla birlikte İslam dünyasında var olan potansiyelin harekete geçirildiğini dile getiren Yalçın, “Bu organizasyonumuza 58 ülkeden 100’ün üzerinde katılımcıyı misafir ettik. Amacımız kendi medeniyet havzamızdaki potansiyeli kuvveden fiile dökmenin yollarını aramaktı. Üç gün süren sempozyumda gördük ki sanılanın üzerinde bir potansiyelimiz var. Ve bu potansiyeli fiiliyata geçirmek için büyük istek de var” dedi.
İstanbul’da yaşanan terör saldırısının ülkenin birliğini bozamayacağını kaydeden Yalçın, "Terör bu ülkenin kıymetli evlatlarını esir alamayacak, hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Doğrudan doğruya ülkemizi, birliğimizi, kardeşliğimizi hedef alanlara inat birlikte hareket edeceğiz, terörü birlikte bitireceğiz, birlikte yeneceğiz" şeklinde konuştu.

“Cumartesi Günü 81 İlden Araçlarla Cilvegözü Sınır Kapısı’ndayız”
Konuşmasında Halep’te yaşanan insanlık dramına da değinen Yalçın, “Haleplilere gereken yardımı ulaştırma konusunda gerekeni yapacağız. Cumartesi günü 81 ilden ‘Halep’e Yol Açın’ sloganıyla Cilvegözü Sınır Kapısı’na doğru araçlarla konvoy halinde ilerleyeceğiz. Yardım tırlarımız ve araçlarımızla dünya kamuoyunu harekete geçirmeyi de amaçlıyoruz. Halep’e koridor mutlaka açılmalı, insani dram sona erdirilmelidir” ifadelerini kullandı.
Yalçın, dünyada uluslararası faaliyet gösteren örgütlenmelerin yapılarına ilişkin de bilgilendirmelerde bulundu.