Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türk bakanların ziyaretlerini engelleyen Avrupa ülkelerini eleştirerek, “Bu ülkenin bakanına kapı açmıyor ama PKK’sına, FETÖ’süne, bilumum terör örgütlerine kapı açıyor, miting yaptırıyor, Berlin’de on binleri yürütüyor. Fotoğrafı görmek durumundayız, işi sezmek durumundayız. Bu ülkenin istikrara ihtiyacı var, bu ülkenin toparlanmaya ihtiyacı var” dedi.

Memur-Sen Ankara’da “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” isimli toplantı düzenledi. MEB Şura Salonu’nda düzenlenen programa, çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve sendika üyesi katıldı. Programda konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’de parlamenter sistemin tutmadığını vurguladığı konuşmasında, “Osmanlı dünyada 600 yıldan fazla yönetim mekanizmasında bulundu, dünyaya huzur getirdi, Osmanlı’yı yöneten kişi sayısı 40’ı bulmadı. Amerika 128 yıllık bir hikaye 44’üncü başkanı, Türkiye 93 yıllık cumhuriyet 65 hükümet... Her 1 buçuk yılda 1 hükümet. 3 buçuğu ayırırsanız, geri kalanının tamamı kriz dönemi. Menderes dönemi, Özal dönemi, 2002’den sonraki istikrar dönemini ve buçuk olarak da rahmetli Erbakan dönemini çıkarırsanız, bu ülkede geri kalan dönemin tamamı kriz dönemi. 38 yılda 37 hükümet. 1 yılda 1 belediye başkanının değiştiği, il müdürünün, ilçe müdürünün, okul müdürünün değiştiği yerde hizmet olur mu? Mevcut hükümetin bakanları bile değiştiğinde bütün bürokratlar değişiyor” diye konuştu.

“Bu ülkenin istikrara ihtiyacı var”

“Bu ülkede istikrar lazım” diyen Yalçın, şöyle devam etti:

“Bu ülkede Cumhuriyet Mitingi olur, dolar, kur oynar, bizim aklımız yerinden çıkar. E muhtıra olur, ülkede dolar, kur oynar biz tedirgin oluruz. Gezi olur, ülke allak bullak edilmeye çalışılır, ekonomi örselenir zararını bütün millet görür, bir kısmı bundan istifade eder. 17-25’i aynı, 6-8 Ekim’i aynı, ülkede toparlanma bir türlü gerçekleşemez; çünkü defaten, sırasıyla, nöbetleşe bu ülkede operasyonlar kesintisiz devam eder; çünkü bu ülke buna müsait. Bu ülkeyi bu zeminden kurtarmak, 16 Nisan’da yeni bir sayfa açmakla mümkün olacaktır. Onun için Hollanda, İsviçre ve Almanya rahatsız. Hollanda’nın Maliye Bakanı, ‘Türkiye’de 3’üncü havalimanı devreye girerse biz yüzde 25 kaybederiz’ diyor. Bu ülkenin bakanına kapı açmıyor ama PKK’sına, FETÖ’süne, bilumum terör örgütlerine kapı açıyor, miting yaptırıyor, Berlin’de on binleri yürütüyor. Fotoğrafı görmek durumundayız, işi sezmek durumundayız. Bu ülkenin istikrara ihtiyacı var, bu ülkenin toparlanmaya ihtiyacı var.”