MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Çağrı heyetinin ilan ettiği 19 Haziran, kongre kurultay tarihi yasal meşru ve zorunlu hukuki bir tarihtir dedi.
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener bugün Sinop’a geldi. Kabalı mevkisinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan ve bir otelde delegelerle ve heyetlerle toplantı gerçekleştiren Akşener, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olağanüstü kurultayın çağrı heyetinin ilan ettiğinin aksine 19 Haziran’da değil, 10 Temmuz’da yapılacağını açıklamasıyla ilgili soruyu cevaplayan Akşener, “Yargıtay’ın verdiği karara Sayın Bahçeli genel merkez olarak saygı göstereceklerini, buna uyacaklarını söylemişti. Yargıtay karar verir vermez genel merkezden yapılan açıklamada 10 Temmuz’da seçimli bir kongre olacağı ilan edildi. Şimdi asıl mesele bu. Maalesef ne Sayın Genel Başkanı ne MYK’nın ne de bir başka kurulun seçimli bir kongre bizim tüzüğümüzü göre ilan etme hakkı bulunmuyor. Sadece seçimli genel başkanlık seçimi için genel başkanın istifa etmesi halinde 45 gün içinde bir seçimli kongre oluyor. Hem Sayın Genel Başkanın hem MYK üyelerinin istifa etmeleri halinde yine 45 gün içerisinde hem genel başkanlık makamına hem de merkez yönetim kurulu makamlarına o kurul için seçim yapılabiliyor. Dolayısıyla çağrı heyetinin ilan ettiği 19 Haziran kongre kurultay tarihi yasal meşru ve zorunlu hukuki bir tarihtir. Çünkü zaten iş hukuken yürüyor. Zaten seçimli bir kongre talep etme ilan etme hakkı yok çünkü tüzük bunu engelliyor. Allah büyük engelli koşul haline getirirse bir tüzüğü sonra döner sizi vurur. Gelinen noktada çağrı heyeti şayet bu kongreyi yapmadığı takdirde bilirkişi gibi düşünün, bilirkişiler nasıl görevlerini yapmadığı zaman hapis cezası ile cezalandırılıyorsa çağrı heyetinde de durumu aynı. 6 aydan 3 yıla kadar mahkeme verililer, hapiste yargılanırlar. O nedenle tüzük kurultayımız bizim 19 Haziran’da. Genel merkez katılır katılmaz ben onu bilemem. Kanuna uygun ama biz siyaseten ‘tanımıyoruz’ deme hakları mevcuttur. Ama bu uygulamaya engel olma gibi bir hakları bulunmuyor” diye konuştu.