ADIYAMAN (AA) - Kahta ilçesinin tarihi camilerinden olan Merkez Ulu Camisi'inde (Kemaliye) restorasyon çalışmaları tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde kapılarını cemaate açacağı bildirildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında restorasyon takvimine alınan 2015 yılın sonlarında yıkılarak restorasyon çalışmalarına başlanan cami, artık yeni haliyle hizmet vermeye devam edecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Cami imamı Abdullah Karataş, iki katlı olarak yapılan Kemaliye camisinin eski Kahta çarşısı ve çevresinin çehresini değiştirdiğini belirtti.

Caminin minaresi yıkılacak durumda olduğunu ifade eden Karataş, şunları kaydetti:

"Bu durumu yetkililere bildirdik ve vakıf kapsamına alınarak tekrar yapıldı. Son olarak halıların döşenmesiyle birlikte çalışmalar sona erdi. Önümüzdeki Cuma günü cami tekrar hizmet verecektir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Camimizin hizmete girmesiyle eski Kahta çarşısı ve çevresi modern bir görünümü kavuşacak ve çarşıya canlılık sağlayacağını düşünüyoruz."

Cami cemaetindan Mehmet Kaya ise, Kemaliye Camisi'nin tarihi olmasından dolayı manevi havasının çok yüksek olduğunu, yeni yüzünün hem yeni hem aslına uygun olmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.