Mersin Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile ilgili son dönemde ortaya atılan iddiaların, tamamen siyasi çıkarlar doğrultusunda yönlendirme gayreti olduğunu, Kocamaz’ın, FETÖ’den en çok sıkıntı çeken yerel yöneticilerden biri olduğunu bildirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, CHP’li eski Başkan Macit Özcan’ın avukatı ve halen belediye ile sürmekte olan birçok davada muhatap ve müdahil olan avukat Ali Mahir Başarır’ın, 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe teşebbüsü sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı bilinçli olarak bu örgüt ile ilişkilendirmeye ve kamuoyunun algısını yönlendirmeye çalıştığı belirtildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Macit Özcan’ın avukatı olan bu kişinin, olayı tamamen siyasi çıkarları doğrultusunda yönlendirme gayreti içerisinde olduğu kaydedilen açıklamada, "Kamuoyunun bildiği gibi müvekkilinin belediye başkanlığı döneminde yapılan aquaparka mahkeme yıkım kararı vermiştir. Belediyemiz de yargı kararını yerine getirerek aquaparkı yıkmıştır. Aquapark olayından dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi 31 milyon Türk Lirası kamu zararına uğramış ve bu zarar müsebbiplere rücu ettirilmiştir. Yargı kararını içine sindiremeyen avukat Ali Mahir Başarır, uzun süredir belediyemize ve yöneticilerine kin kusar açıklamalarda bulunmaktadır" denildi.
Kendisine siyasette alan açmaya çalışan avukatın, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere gerek dilekçe ile gerekse basın yayın organları üzerinden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yargılanması gerektiği yönünde açıklamaları ile hukukçu kimliğinin dışına çıktığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Adı geçen avukatın özellikle geçtiğimiz günlerde basına yaptığı açıklamadaki, ’Burhanettin Kocamaz Mersin’e gelerek yargıya hesap vermelidir’ şeklindeki sözleri, Baro Meslek İlkeleri kapsamında suç olmanın ötesinde, karanlık suda balık avlamaya çalıştığının en bariz göstergesidir. Bu husus ayrıca TCK’nın ilgili maddelerine göre suç olup, bu konuda gerekli yasal girişimler derhal başlatılmıştır. Avukat Ali Mahir Başarır, varsa elindeki belge ve delilleri Türkiye Cumhuriyeti’nin savcılarına vereceği yerde, olayı siyasallaştırarak devletin en üst düzey yöneticilerine mektuplar yazdığını söylemekte, Mersin’de görev yapan namuslu ve şerefli yargı mensuplarına güvenmediğini açıkça beyan etmektedir. Başarır, bununla da kalmamakta, kamuoyu ve yargı üzerinde mahalle baskısı oluşturmaya çalışmaktadır.
Ali Mahir Başarır’a çağrımız, elinde ne tür belge varsa cumhuriyet savcılarına takdim etmesidir. Basın üzerinden kaçak güreşerek akuaparkın kin ve nefretini Burhanettin Kocamaz’ın üzerine kusması hukukçu kimliğinden öte, insanlık vasıflarına da uymamaktadır."
Kocamaz’ın bağımsız yargı huzurunda veremeyeceği hiç bir hesabın olmadığı, hain FETÖ’den en çok sıkıntı çeken yerel yöneticilerden biri olduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
"Kocamaz’ın telefonları FETÖ mensuplarınca kanunlara aykırı olarak 2004 ve 2014 yılları arasında dinlenmiştir. Sayın Kocamaz, Tarsus’ta bu hain terör örgütünün kurduğu kumpaslardan en çok zarar gören namuslu insanlardan biridir. Konuyla ilgili savcılığa giderek suç duyurusunda da bulunmuştur. Sayın Burhanettin Kocamaz’ı tüm Mersin ve Türkiye kamuoyu bilir ki, kendisi ülkücüdür. Ülkücülük ve MHP’li olma dışında kendisinin hiçbir illegal yapıyla bağlantısı olmaz ve kendisine bunun dışında hiçbir sıfat yakışmaz, yakıştırılamaz. Türkiye’de FETÖ denilen illegal yapıyla mücadeleyi ilk başlatan ve bu mücadelesini tavizsiz sürdüren siyasi kurum da MHP’dir. Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz, birçok kez farklı mecralarda terör örgütüyle ilişkisi olmadığını, olamayacağını kamuoyunda defalarca açıklamış, bu örgütün tüm kamu kurumlarına sızabileceğini, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de bu örgütün yandaşları varsa adaletin en iyi şekilde bunları tespit edeceğini ve suçlu iseler cezalarını çekeceklerini açıklamıştır. Buna rağmen bu şahıs hala Sayın Başkanımıza, belediye çalışanlarımıza yaptığı ithamlarla, kötü niyetli siyasi duygularını üzerimize doğru bir ok gibi fırlatmakta, kamuoyunu yanıltacak söylemlerle halkın ve kamunun huzurunu bozmaktadır. Şunu açıkça ifade etmeliyiz ki, bu kente hizmetini layıkı ile yerine getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı yıpratmaya çalışan bu şahıs ile ilgili gerekli hukuki süreç belediyemiz tarafından başlatılmıştır."