Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Kurban Bayramı için tüm hazırlıklarını tamamladığı bildirildi. Ekiplerin temizlikten, güvenliğe kadar halkın tüm ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gerekli bütün tedbirleri aldı ve hazırlıklarını tamamladığı kaydetti.

Belediye'den yapılan açıklamada vatandaşların sağlıklı şartlarda ve yeterli donanıma sahip yerlerde kesim yapabilmesi amacıyla 13 ilçeye ücretsiz Mobil Kesim Üniteleri yerleştirdi. Veteriner hekimler eşliğinde yapılacak olan kesimler sayesinde vatandaş hem vakitten tasarruf etmiş, hem de sağlıklı ortamda güvenle kesimlerini gerçekleştirmiş olacak.

Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın da mesai yapacağı bayramda ekipler Mobil Kesim Üniteleri’nde ve mezbahalarda görev yaparak bayramın daha huzurlu ve güvenli geçmesi için çalışacak.
Yangın çıkma ihtimaline karşı 7/24 nöbette olacak olan itfaiye ekipleri, 14 grup amirliği ve 11 istasyon ile acil durumlarda Mersin’in her yerine hizmet verecek. Ekipler Kurban Bayramında çıkabilecek olası mangal yangınları için de hazırlıklarını ve önlemlerini aldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından kentte rutin temizlik ve çevre düzenlemesinin yanı sıra, bayram için kurban alanlarının temizliği ve kontrolü de devam ediyor. Çevre kirliliğine yol açacak kurban atıklarının toplanması içinde tüm araç ve gereçler katı atık tesislerine yollanmak üzere hazır bekleyecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da vatandaşa belediye otobüslerinde ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. Bayramın 4 günü geçerli olacak olan hizmete, Mersin’in tüm ilçelerine giden belediye otobüsleri de dahil olacak.

Mersin halkının sorunları çözümlemek için hizmet veren Alo 153 Çözüm Hattı, bayram boyunca vatandaşların sorunlarını dinleyerek, istek ve önerileri ilgili birimlere iletecek. Meski Alo 185 hattı ile arıza bildirimi, su ve kanalizasyon ile ilgili şikayet ve taleplerini alarak, sorunları çözüme kavuşturmak için bayramda da vatandaşla iletişim kurmaya devam edecek.