Başbakan Yardımcısı Lütfü Elvan, Mersin Tanıtım Günleri’nin açılışını gerçekleştirdi.
Mersin Valiliği’nin himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Mersin Tanıtım Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. 28 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan tanıtım günlerinin açılışını Başbakan Yardımcısı Elvan yaptı. AKM’de 4 gün boyunca bütün renkleriyle, zenginliği ve derinliği ile tam anlamıyla bir Mersin bayramının yaşanacağını kaydeden Elvan, “Mersin tanıtım günleri sıradan bir tanıtım organizasyonu değil, aynı zamanda Mersinli hemşerilerimizin gönül yüceliğinin, yürek enginliğinin aşikar kılındığı bir ortamdır. Burada sadece Mersin’in turizmi, sanayisi, zenginlikleri, ürünleri tanıtılmıyor. Burada sadece sıradan bir Mersin ili tanıtımı olmuyor. Aynı zamanda büyük Türk kültürüne karışan ana damarlardan biri olan Mersin’in kültürel kimliği de temsil ediliyor” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Elvan, AKM’de kurulan stantları kesti. Ardından ise Mersin’in yöresel lezzeti olan Cezerye kesti.
Mersin’in ekonomik zenginliklerinin, kültürel değerlerinin, damak tadının, müziğinin, el sanatlarının Ankaralılara ve tüm Türkiye’ye anlatılacağı Mersin Tanıtım Günleri’nde, yöresel sanatçılar, ozanlar, aşıklar sahne alacak, konserler, halk oyunları, defileler, sergiler ve imza günleri gerçekleştirilecek.