MERSİN (AA) - Mersin ve Adana'da sahte içki üretip satışını yapanlara yönelik 2 aylık dönemde gerçekleştirilen operasyonlarda çok miktarda sahte içki ele geçirilirken, 15 kişi tutuklandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince Mersin ve Adana'da kurdukları içki imalathanelerinde, sahte içki üretimi yapan ve ürettikleri içkileri piyasaya sürdükleri tespit edilen şahıslara yönelik 2 aylık dönemde planlı çalışma gerçekleştirildi.

Operasyonlarda 5 sahte içki üretimi yapılan imalathane ve 4 sahte içki deposuna baskın yapılırken, 6 bin 150 şişe sahte içki, 2 bin litre sahte içki üretiminde kullanılan alkol, 88 bin 550 adet boş içki şişesi, 3 bin 500 adet içki şişesi kapağı, 3 bin 500 adet içki şişesi etiketi, sahte içki yapımında kullanılan çok sayıda düzenek, boş bidon ve alkolmetre ele geçirildi.

Operasyonlar kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 31 şüpheliden 28'i yakalandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 15'i tutuklandı, 7 şüpheli adli kontrol şartıyla, 6 şüpheli de savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Ekipler, 3 firarinin yakalanması için de çalışmalarını sürdürüyor.