Mersin’de kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasını yasakladığı iddia edilen İleri Ortaokulu Müdürü Hasan Hüseyin Aygül, açığa alındı.
Edinilen bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesinde bulunan ve bin 90 öğrencinin eğitim gördüğü İleri Ortaokulu Müdürü Hasan Hüseyin Aygül, geçtiğimiz cuma günü 62 öğretmen ile kurul toplantısı yaptı. Okulun genel sorunları ve öğretmenlerin çeşitli konulardaki istek ve önerilerinin konuşulduğu toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Toplantının dilek ve temenni bölümünde konuşan okul müdürü Hasan Hüseyin Aygül, iddiaya göre kız ve erkek öğrencilerin 31 Ekim Pazartesi gününden itibaren yan yana oturmasının yasaklanacağını söyledi. Bu iddia üzerine bazı veliler tepki gösterirken, Milli Eğitim Müdürlüğü duruma el koydu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlatırken, olayla ilgili soruşturmayı yürüten müfettişlerin raporları doğrultusunda okul müdürü bugün açığa alındı.
Okul müdürü açığa alındı
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "Zaten böyle bir uygulama hiç uygulanmaya konulmadı. Biz dün itibariyle soruşturma başlatmıştık. Bugün müfettişlerin raporları doğrultusunda okul müdürü açığa alınmıştır. Dün de söyledim. Devletin bir sistemi var. Kimse kendi başına hareket edemez, kendi düşüncesini, kendi sistemini uygulamaya kalkamaz" dedi.