Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıl dönümünde Mersin’in Mezitli ilçesinde bin 730 metrelik Ata’ya saygı zinciri oluşturuldu.
Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde başlayan Atatürk’ü anma töreni, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Mezitli Belediyesinin bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği Ata’ya saygı insan zincirinde binlerce insan Türk bayrağının etrafında birleşti. Mezitli Belediyesi ile Demokrasi Meydanı arasında oluşturulan bin 730 metrelik insan zincirine çevredeki vatandaşlar da katılarak destek verdi.
Vatandaşlara hitap eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde sevgimizi göstermek amacıyla 10 Kasım Ata’ya saygı insan zinciri oluşturduk. Atatürk sevgimiz Mezitli Belediyesinden Demokrasi Meydanı’na kadar olan bin 730 metrelik mesafeye sığmadı. Önümüzdeki yıllarda daha uzun insan zincirleri oluşturacağız. Mezitli’den Mersin’e kadar insan zincirimiz oluşacak. Hiç kimseden korkmuyoruz. Hiç kimse bizi yıldıramayacak. Anayasamızdan aldığımız demokratik direniş hakkımızı her zaman kullanacağız. Yeri geldiğinde meydanlara bu direniş hakkımızı her zaman kullanacağız. Mezitli ve Mersin halkı her zaman Türkiye’ye örnek oluyor. Hepinizi tek tek kucaklıyorum. Laik cumhuriyetin kurucusu ve devrimlerin savunucusu Mustafa Kemal Atatürk’e layık olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da ona olan sevgimizi göstereceğiz" dedi.
Tören, Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden 10. Yıl Nutku’nun dinlenmesi ile sona erdi.