ADANA (AA) - Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Çukurova bilgilendirme toplantısı Adana'da yapıldı.

Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Selçuk İlkan ve Recep Ergül, bi̇r otelde gerçekleşen toplantıda, Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay’da bulunan MESAM asıl üyeleri̇ni̇ bi̇lgi̇lendi̇rdi̇.

Lisanslama, dağıtım faaliyetleri, dökümantasyon dağıtımları, üye i̇lişkiler faaliyetleri, hukuki konular, mali tablolar, kurumsal iletişim ve bilgi işlem gibi başlıklar altında gerçekleşen toplantıda, radyo, televizyon gibi görsel medya, müzik ilişkileri ile internet ve teknolji gibi gelişmelerin müziğe olumsuz etkilerinden kurtulmanın yolları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu, dizi ve jenerik müziklerinin ortaya çıkmasının da telif hakkı konusunda yeni bir alan yarattığına dikkat çekildi.

Ahmet Selçuk İlkan, ülkede dünya ölçeklerine göre yeterli telif hakkı alınamasa da yaklaşık 40 yıllık bir süreçte gelinen noktanın olumlu olduğunu belirtti.

Telif haklarının yeterli olmadığını, müzik eseri sahiplerinin sadece müzik eserlerinden kazandığı paralarla ayakta durabilmesinin artık çok zorlaştığını vurgulayan İlkan, telif hakları konusunda faaliyet gösteren meslek birliklerinin birleşmesini istedi.

Recep Ergül de telif hakları konusunda dünya ölçeklerine gelmek istediklerini belirtti. MESAM'ın 187 ülkede telif haklarını takip ettiğini kaydeden Ergül, müzik çalınan toplu yerlerde yabancı müzikler yerine yerli müziklerin çalınmasını istediklerini sözlerine ekledi.