MALATYA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnafın sorunlarını Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti.

MESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Keskin, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken başkanlığındaki heyetle Çankaya Köşkü'nde Başbakan Yıldırım'ı ziyaret ettiklerini belirtti.

Ziyarette esnaf ve sanatkar camiası olarak talep ve önerileri iletme fırsatı bulduklarını aktaran Keskin, "Sayın Başbakanımıza K1 Belgesinde ücretin düşürülmesi ve 3. kişiye devir hakkı verilmesi hususunu arz ettik. Sayın Başbakanımız bu konuda Malatya'da verdikleri sözün arkasında olduklarını ifade etti. Yıllardır çözüm beklediğimiz K1 Belgesinde kamyoncu ve nakliyeci esnafımızın yaşadığı sorunun çözülecek olmasından dolayı mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım'ın Malatya'daki ayakkabı tamircisi esnafın vergiden muaf tutulmasıyla ilgili talebe de olumlu yanıt verdiğini aktaran Keskin, şunları kaydetti:

"Sadece ayakkabı tamir işi yapan esnaflarımızın vergiden muaf tutulması konusunda bir düzenleme yapılacak. Bağ-Kur primleri, yeniden yapılandırma, krediye ulaşım, haksız rekabet, ÖTV’siz araç düzenlemesi gibi esnaf ve sanatkarlarımızın yaşadığı, karşılaştığı sorunlarla çözüm önerilerimizi de Sayın Başbakanımıza ilettik."