Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan ve bir ulusal kanalda yayınlanan ses yarışmasına katılarak ilk turu geçen Metin Bekar, hedefinin ikinci turu da geçip hedefinin birincilik olduğunu söyledi.

Ereğli'de yaşayan ve müzikle uğraşan Metin Bekar, TV8 kanalında yayınlanan Rısng Star Türkiye yarışmasına katılarak ilk turda gösterdiği performansla 4 Jüri üyesi ve sevenlerinin oyları ile yüzde 90 oy alarak turu geçmişti. İkinci turu bekleyen ve ilçedeki bir kafede çalışmalarını sürdüren Metin Bekar, ikinci turu da sevenlerinin ve Ereğli halkının destekleri ile geçeceğine inandığını söyledi. Bekar, geçirdiği elim trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Barış Akarsu başta olmak üzere ses yarışmalarından bir çok birincilerin Ereğli'den çıktığına dikkat çeken Bekar, hedefinin yarışmada birincilik olduğunu söyledi.

Yarışmaya arkadaşlarının desteği ile katıldığını söyleyen Bekar, "Yarışmaya arkadaşlarımın desteğiyle katıldım. Sürekli katıl, katıl, katıl dediler. Aslında erteleyecektim yani bu sefer katılmayacaktım ama gittik nasip oldu. Seçildik, çok da güzel bir destek aldık. İnşallah bu desteğinde devamı gelir. Sonuçta bu sadece benim başarım değil. Ben orada şarkı söylüyorum. Ama destek olmayınca tabi istediğiniz kadar şarkı söyleyin önemli olan destek. O yüzden bu zamana kadar bana destek olanlara çok teşekkür ediyorum. Ama asıl başarı benim onlarla işbirliğimiz. O işbirliğini devam ettirirsek daha güzel yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum. 2. tur herhalde düello şeklinde olacak. Daha çok desteğe ihtiyacımız olacağı bir raunt olacak. Ben Karadeniz Ereğlilin bu tip sınavlardan çok başarılı geçtiğini biliyorum. Daha önce rahmetli Barış Akarsu, Egemen Sekmen daha bir sürü sanatçının da desteklerle bu yere geldiğini biliyorum. Uzun zaman oldu toplanmayalı diyeyim. Karadeniz Ereğli bir daha toplanacaktır diye düşünüyorum." dedi.

Metin Bekar ile yaklaşık 8 yıldır sahne alan Kazım Bayramoğlu ise Ereğli halkının vereceği destekle Metin Bekar'ın ikinci turu da geçeceğine emin olduğunu söyledi.