Mersin Üniversitesi’ndeki (MEÜ) akademisyenler, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Cumhuriyetin ve demokrasinin bekçisi olduklarını ifade ederek, "Darbe girişimi Türk milletinin kararlı duruşu karşısında hezimete uğramıştır. MEÜ, demokrasiye sahip çıkma noktasında her zaman olduğu gibi bugün de bütün varlığıyla tek vücut halinde, devletinin ve milletinin yanındadır" dedi.
MEÜ Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen akademisyenler, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı. Önce saygı duruşunda bulunan, ardından İstiklal Marşını okuyan akademisyenler, ortak hazırladıkları bildiri ile darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.
Akademisyenler adına bildiriyi okuyan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Cumhuriyet ve demokrasinin bekçileri olduğunu söyledi. Devletin varlığına ve milletin iradesinin temeli olan demokrasiye 15 Temmuz 2016 gecesinde bir kalkışma yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Çamsarı, "Türk milletinin kararlı duruşu karşısında hezimete uğramıştır. Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliğini tehdit edenler, başta aziz milletimiz olmak üzere kahraman emniyet teşkilatımız ile TSK’nın onurlu personelini karşısında bulmuştur. Dış güçlerin gölgesinde aziz milletimize ve demokrasimize ihanet ederek darbe girişiminde bulunanlar yüce Türk adaleti karşısında hak ettikleri en ağır beledi ödemelidir. Bu vatan hainlerinin tüm çabaları, Türk milletinin güçlü iradesi karşısında her daim bertaraf olacaktır" diye konuştu.
"MEÜ demokrasiye sahip çıkma noktasında devletimizin ve milletimizin yanındadır"
Halkın ulvi duruşuyla demokrasiye olan bağlılığını bütün dünyaya örnek olacak şekilde gösterdiğini vurgulayan Çamsarı, "Milli iradeyi hiçe sayan bu gözü dönmüş demokrasi düşmanları, umutsuz kalkışma girişimleri ile ne yazık ki masum insanlarımızı, emniyet güçlerimizi ve askerlerimizi katletmişlerdir. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin bekçiliğini yapan şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Vatanımızın, milletimizin ve demokrasimizin savunuculuğunu en kıymetli görev olarak addeden MEÜ, demokrasiye sahip çıkma noktasında her zaman olduğu gibi bugün de bütün varlığıyla tek vücut halinde, devletimizin ve milletimizin yanındadır. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ifadelerini kullandı.