Kılavuz, Tuna'nın bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, yerel seçimlerde başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçelerin belediyelerini kazanmanın önemli olduğunu belirtti.

Kocamaz'ın MHP'den birçok kez belediye başkanlığı yaptığını, şu anda da Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüttüğünü anımsatan Kılavuz, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar MHP'de 5 dönem belediye başkanlığı yapmış, hali hazırda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Sayın Burhanettin Kocamaz beyefendinin artık bu dönem sonrasında belediye başkan adayı olarak görevlendirilmesi söz konusu değildir. Liderimizin talimatı, takdiri Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna adınadır. O nedenle fitneye, fesada, dedikoduya düşmeden, herkes olağanüstü bir gayretle yapması gereken çalışmayı ortaya koymalıdır."

Kılavuz, kimsenin "Ben" dememesi gerektiğini belirterek, "Kimse, kendisini olmayacak şekilde konumlandırmaya çalışmasın. Kibirden uzak durmalıyız. Şimdiye kadar partimiz, davamız, kimi nereye getirmişse herkesin davamıza, partimize karşı bir vefa borcu vardır. Bu borcu Allah rızası için yerine getirmelidir." ifadesini kullandı. 

- "Kent için daha fazla hizmet etmek istiyoruz"

Tuna da Toroslar'da görev yaptığı süreçte her zaman gerçekleştirebilecekleri çalışmaların sözünü verdiklerini, kent için daha fazla hizmet etmek istediklerini söyledi. 

Adaylıktan dolayı şeref duyduğunu vurgulayan Tuna, "Genel Merkezimiz tarafından Ankara'ya çağrıldım. Sayın Genel Başkanımız, hem Toroslar Belediye Başkanlığını görevimi yürütürken, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sahada çalışmaya başlamamı istedi. O günden beri sahadayız." diye konuştu.

Toplantıya, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve partililer de katıldı.