MALATYA (AA) - MHP Pütürge İlçe Başkanı Ahmet Aslan, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

Aslan, Malatya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, MHP Pütürge İlçe Başkanı olarak 7 yıldır görev yaptığını ve bu görevi sürdürdüğü dönemde partisinin oylarını artırdığını belirtti.

Görevini 7 yıldır sürdürdüğü için gururlu ve onurlu olduğunu ifade eden Aslan, "Ülkücü doğdum ülkücü de öleceğim. Herhangi bir parti söz konusu değildir. Gönül isterdi ki bu davayı bu seçim arifesinde sürdürelim ama maalesef il yönetimi bunu hak etmedi. Malatya Milliyetçi Hareket Partisi'nin il yönetimi Malatya'ya yakışmayan bir yönetimdir. Tarhana çorbasına dönmüştür" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde Malatya'da az bir oyla milletvekili çıkarma şansını kaçırdıklarını anlatan Aslan, şunları söyledi:

"Bu kader, kısmet diyelim. Ondan ziyade bizim amacımız Malatya'da bir değil, 2 değil, 3 milletvekili çıkartmaktı ama tabi ki bu teşkilatla değil. Bunu bütün ülkücü arkadaşlarım biliyor. Milliyetçi Hareket Partisi teşhisi iyi koyamıyor. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi adilce davransaydı, milletvekilini seçmesini bilseydi, bugün Malatya'da benim 3 milletvekilim olacaktı." 

MHP'nin Malatya'da milletvekili çıkarmakta zorlanacağını ileri süren Aslan, şöyle devam etti:

"Malum Türkiye'nin hali göz önünde. Muhalefet bir partiyiz ama kesinlikle görülen her şey ortada. Bugün gönül isterdi ki bir koalisyon hükümeti kurulmuş olsaydı o kanlar akmazdı. Teşkilatıma danışarak, konuşarak, istişare ederek bugünden itibaren Pütürge MHP İlçe Teşkilat Başkanlığından istifa ediyorum."