Muğla’nın Milas ilçesinde geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Uluslararası Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği’nin başarıyla sonuçlanması ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girilmesinin ardından yine ikinci bir deneme için hazırlıklar başladı.

Milas Kaymakamlığı’nın koordinesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde ve ilçedeki diğer kurumlar ve balıkçılık sektörünün de katkılarıyla bu sene Mayıs ayında ikincisi düzenlenecek olan şenliğin içeriği tanıtılarak, fikir ve öneri alışverişi yapıldı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantı ile geçen yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği’nin bir değerlendirmesi yapılırken, bu sene Mayıs ayında ikincisi düzenlenecek olan festival ve çocuk oyunlarının içeriği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Tarım Müdürü Eşref Arslan ve Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamalarda ortaya çıkan sonuç, geçen yıl ilki düzenlenen ve iki rekorun kırıldığı şenliğin, Milas’ın tanıtımına büyük katkı sağlaması olarak değerlendirildi.

Yapılan açıklamaların ardından, geçen yıl düzenlenen 1. Uluslararası Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği’nin görüntüleri, balık figürü ile kırılan ve Guinness Rekorlar Kitabı’na giren rekor denemesi ve unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları arasında bulunan ‘topaç çevirme’ rekor denemesinin görüntülerinin yer aldığı video gösterimi ile bu sene ikincisi düzenlenecek olan festival ve çocuk oyunları şenliklerinin içeriğine ilişkin hazırlanan görüntüler izlendi.

Tanıtım videolarının izlenmesinin ardından kısa bir açıklama yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan; “İzlediğiniz bu görüntüler arkadaşlarımız tarafından hazırlanan ancak üzerinde karar verilmemiş çalışmadır. Sizlerden bu konuda fikir üretmenizi, önerilerde bulunmanızı istiyoruz. Yaptığımız bu ilk toplantıdır ve önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek konu hakkında daha geniş bilgi alışverişinde bulunacağız” dedi.

Bunun üzerine salonda bulunan birçok resmi kurum amiri, okul müdürleri ve öğretmenler, organizasyonun içeriğine için önerilerini paylaştılar. Öne sürülen görüşler, not alınarak bir sonraki toplantıda daha teferruatlı görüşmek üzere toplantı sonlandırıldı.