Hatay Kırıkhan’da 1 Ocak'ta durdurulan MİT’e ait TIR'larla ilgili soruşturma kapsamında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklanan Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, Adana F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan avukatı Alp Değer Tanrıverdi aracılığı ile basın açıklaması yaptı. Savcı Şişman, “Sözde suçlarla ilgili hiç bir kanıt olmadığı halde, bir çadır tiyatrosu aracı kılınarak, bizlerden intikam almışlardır. Tutuklanmamıza karar verilen mahkeme tutanağı yayınlandığında devlet sırrının ne olduğu, muktedirlerin neden çekindiği çok daha iyi anlaşılacaktır. Beni ve meslektaşlarımı hedef alanların yaptıklarını necip milletimiz bilseydi onları tükrüğe boğarlardı.” dedi.

'BİR ÇADIR TİYATROSU ARACI KILINARAK, BİZLERDEN İNTİKAM ALMIŞLARDIR'

Hukukun askıya alındığı bugünlerde birilerinin talimatıyla ‘haysiyet cellatlığı’ yapıldığını vurgulayan Savcı Şişman, “Tutuklanmamız yetmemiş, bizleri rencide etmeye ve linç etmeye çalışmışlardır. Yunan askerlerine esir olsaydık. Bu kadar gayri insani davranmazlardı. Kanuna aykırı şekilde tutuklanmamıza karar verildikten sonra, CMK'nın hükümlerini hiçe sayan başta Tarsus ilçe Emniyet Müdürü ve onun talimatlarıyla hareket eden polis memurlarını Allah'a havale ediyorum. Kanuna aykırı emri uygulayanların, bir gün hukuk önünde hesap vereceğini unutmamaları gerekir. Devletimizin itibarını satanlar, bunu bizim görmemizi bahane ederek kendilerini kurtarmak için, bizde hiçbir leke görmedikleri ve suçlandığımız sözde suçlarla ilgili hiç bir kanıt olmadığı halde, bir çadır tiyatrosu aracı kılınarak, bizlerden intikam almışlardır.” ifadelerini kullandı.

‘BUNUN KARŞILIĞI YUSUF OLMAKSA AMENNA’

Elmasın çamura düşmekle değerinden bir şey kaybetmeyeceğini hatırlatan Savcı Şişman, şunları söyledi: “Hakkın yılmaz savunucusu olmanın bir bedeli varsa bunu seve seve öderim. Bunun karşılığı Yusuf olmaksa amenna. Bizi kanuna aykırı olarak derdest edenlerin ödeyeceği bedel için Allah'ı vekil tayin ettik. Bize zulmedenleri O'na havale ediyoruz. 77 milyon milletimize hesabını veremeyeceğim hiçbir faaliyetim olmadı. Bana isnat edilen suçlarla alakalı aleyhimde tek bir delil olması halinde mesleğimden derhal istifa etmeye hazırım. Bunu, bizi sorgulayanlar da çok iyi bilmelerine rağmen, 23 klasör olduğu söylenen dosyayı bir günde incelediklerini iddia ederek yakalanmamıza ve tutuklanmamıza karar vermişlerdir. Bu bile yapılanın sözde bir yargılama olduğunu göstermektedir.”

Herkesin gözü önünde işlenen ve sınırları aşan usulsüzlüklerin örtülmesi amacıyla yargı mensuplarının haksız ve hukuksuz şekilde tutuklandığının altını çizen Savcı Özcan Şişman, “Bunun yine yargı mensupları eliyle yapılması son derece üzücüdür. Her şeye rağmen, ülkemizin ve yargının düştüğü bu durumdan kısa zamanda kurtulacağı, bağımsız yargının hükmünü icra edeceği günlerin çok yakın olduğuna inancım tamdır.” açıklamasını yaptı.