KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, uyum içinde çalışacak bir koalisyon hükümeti kurulmasının en büyük temennileri olduğunu bildirdi.

Hiçyılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, seçmenin yüksek bir katılımla sandık başına gittiğini seçimin ülkeye hayırlar getirmesini dileyerek, şöyle devam etti:

"Her seçim döneminde bazı sıkıntılar olur ama bu sefer yaşanan sıkıntılar sanki diğerlerinden biraz daha farklıydı. Sandıktan çıkan netice neyse ona uymak mecburiyetimiz var ve sandıktan çıkan iradeyi de baş tacı etmekten başka yapacak bir şey yok. Netice itibariyle de koalisyon gibi bir tercih ortaya çıktı. Bundan sonraki süreçte hükümet kurmakla görevlendirilen siyasi parti liderinin yapacağı görüşmeler sonucunda uyum içinde çalışacak bir koalisyon hükümet kurulması en büyük temennimizdir."

Seçim öncesinde siyasi ve ekonomik istikrarın muhafazası yönünde görüş beyan ettiklerini belirten Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"İstikrar iş dünyası için çok önemlidir. Bu da bir partinin tek başına iktidarda olmasıyla mümkün olmaktadır ancak seçim sonuçları sandıktan bu şekilde çıktı ve milletimiz koalisyon kurulmasını istedi. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte birbiriyle uyum içerisinde çalışabilecek partilerin bir araya gelmesiyle oluşturulacak koalisyon hükümetinin de ekonomik istikrarın sağlanması ve idame ettirilmesi için tüm gayretleri göstermesi gerektiğini düşünüyorum."