AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar’ın annesi Hatun Yaşar’ın cenazesi defnedildi.
AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar’ın geçtiğimiz gün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden annesi Hatun Yaşar, dün Şehir Mezarlığında ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanında defnedildi. 78 yaşında ve 9 çocuk annesi olan Hatun Yaşar için Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, AK Parti Malatya İl Başkan Vekili Mahmut Öner Özer, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Hatun Yaşar’ın cenazesi aile kabristanına defnedilirken Milletvekili Nurettin Yaşar yakınları ile birlikte taziyeleri kabul etti.
Cenaze töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, üzüntülü olduğunu ifade ederek, Hatun Yaşar’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Malatyalılara ise başsağlığı diledi.
“Malatya benim için özel bir şehir”
Malatya’nın kendisi için her zaman özel bir şehir olduğunu kaydeden Atalay, “Malatya Türkiye’nin kimlikli, kişilik, aynı zamanda zengin ve önemli insan yetiştiren bir şehri. Biz Malatya’yı çok seviyoruz. Bu gün cenaze töreni için Malatya’ya geldik, akşam da AK Parti’nin 15. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Genel Merkezimiz önünde törenler olacak, biz de şimdi oraya yetişmeye çalışıyoruz, o yüzden Malatya ziyaretimiz bu sefer kısa oldu, inşallah bir daha geliriz” dedi.
“Eskisinden daha güçlüyüz”
Bir basın mensubunun sorusu üzerine FETÖ ile mücadele hakkında da bilgi veren Atalay, “Allah ülkemizi büyük bir felaketten korudu, bunun için Allah’a binlerce kez hamd olsun ve hepimize geçmiş olsun. Şu anda devletimiz olağanüstü hal ortamında çalışmalarını sürdürüyor, bu terör örgütüyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Zaten olağanüstü halin vatandaşımıza yansıyan bir yönü yok. Devletimiz bu dönemi fırsata çevirerek bazı kurumsal düzenlemeler yapmak istiyor. Bu dönemde vatandaşımızın da büyük bir desteği var, biz bu dönemde birbirimizin, farkına vardık ve iyi bir birlik ortamı yakaladık, en önemlisi de bu zaten. Şükürler olsun şu anda eskisinden daha güçlüyüz” ifadelerini kullandı.
“Avrupa ve Amerika hatasının farkına vardı”
Darbe girişiminden donra Avrupa ve batı dünyası sınıfta kaldığını dile getiren Atalay, “Avrupa ve Amerika çok kötü bir sınav verdi ama şimdi onlar da yaptıkları yanlışın farkına varıyorlar ve daha da varacaklar. Türkiye Batı’dan kopmuş bir ülke değil, yaptıkları yanlışı veya yanlış anlamaları söylememiz lazım” ifadelerine yer verdi.
Atalay, bir gazetecinin ‘Çözüm süreci yeniden getirilir mi?’ sorusuna ise “Devlet her zaman o sorunları çözmek için çalışacaktır, bunun ismi başka bir şey olabilir ama inşallah bu vesileyle o sorunlarda çözüm yoluna girecektir, ben buna inanıyorum” diye konuştu.