Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde dağıtılan salamlı sandviçi yedikten sonra zehirlenerek hayatını kaybettiği iddia edilen Beritan Hacıoğlu’nun durumuna ilişkin, "Zehirlenme şüphesi var. Bu da evde yedikleri bir yiyecekle mi ilgili yoksa yiyecek firması ile mi ilgili bunlar inceleme sonucu ortaya çıkacaktır" dedi.
Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 3 eğitim kurumunun açılışına katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, program sonrasında basın mensuplarının sorularını değerlendirdi. Basın mensuplarının Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde dağıtılan salamlı sandviçi yedikten sonra zehirlenerek hayatını kaybettiği iddia edilen 1’inci sınıf öğrencisi Beritan Hacıoğlu’nun durumuyla ilgili sorulan soruya Erdem, şu yanıtı verdi:
"Soruşturma hemen başlatıldı. Onun sonucunda daha net anlaşılır. 340 öğrencimizin yemek yediği bir firma diğer öğrencilerde bir şey yok. Bu hayatını kaybeden öğrencimiz ve kardeşinde bu konuda bir sıkıntı var. Zehirlenme şüphesi var. Bu da evde yedikleri bir yiyecekle mi ilgili yoksa yiyecek firması ile mi ilgili bunlar inceleme sonucu ortaya çıkacaktır. Ağrı Valiliğimiz, Milli Eğitimimiz bu konuda dün itibariyle soruşturma ve inceleme işlemlerini başlattı."