Uğur Okulları Yaşamkent 15 Temmuz Kampüsü’nün açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “15 Temmuz terör saldırısına girişen asker üniforması giymiş teröristler, o uzun karanlık gecenin sonunda milletimizden hak ettiği cevabı almıştır. Bir kez daha böyle bir tehditle yüzleşmemek için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir, işte bugün burada açılan okulda bunun bir parçasıdır” dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Uğur Okulları’nın Ankara Yaşamkent’te bulunan 15 Temmuz Kampüsü’nün açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Yılmaz’ın yanı sıra, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Uğur Okulları’nın eğitmenleri, öğrenci velileri ve çok sayıda veli yer aldı. Açılış programında kampüs alanının bahçesinde kurulan sahneye gelen Uğur Okulları’nın 10’uncu sınıf öğrencisi Ali Şahin, bağlamasıyla Neşet Ertaş’tan türküler çalıp söyledi. Şahin’in söylediği türkülere katılımcılar büyük bir coşku içerisinde eşlik etti. Şahin’in ardından sahneye çıkan Bornova Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri, zeybek oyunu oynadı. Zeybek gösterisinin adından ise Uğur Ankara Seymen ekibi sahne aldı.
Gerçekleştirilen gösterilerin ardından sahne üzerine yerleştirilen kürsüye gelerek kampüsün açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Biraz önce Ali Şahin’i izledik. Yaşayan Kültür Varlıları olarak ben Kültür ve Turizm Bakanı iken Neşet Ertaş’a ödülünü vermiştim. Ali Şahin’i dinlerken Neşet Ertaş’ı düşündüm, ‘herhalde Neşet Ertaş’ın gençliği’ dedim. Ali Şahin gibi bir kardeşimi Türkiye’ye kazandırdığı için, ona sahip çıkma iradesini ve cesaretini gösterdiği için Uğur Okulları kurucuları ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Türkiye bir değer kazandı inşallah bu değerleri arttırmak lazım. Uğur Eğitim Kurumları yöneticilerini gerçekten tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
15 Temmuz’daki terör saldırısına benzer hadiselerin bir daha yaşanmaması için herkesin üzerine düşen görevler olduğunu söyleyen Yılmaz, “15 Temmuz 2016 ülkemizin tarihine şanlı bir demokrasi geçmişi olarak geçmiştir. Ülkemizi bir uçurumdan aşağı atmaya çalışan, milletimizi, tarihimizi ve tüm değerlerimizi hedef alan bir terör saldırısı milletimizin sağlam iradesi ve duruşu başarısızlığa uğradı. Bu terör saldırısına girişen asker üniforması giymiş teröristler, o uzun karanlık gecenin sonunda milletimizden hak ettiği cevabı almıştır. Bir kez daha böyle bir tehditle yüzleşmemek için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir, işte bugün burada açılan okulda bunun bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.
Kampüsün adının niçin “15 Temmuz” olduğuna dair açıklamalar yapan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Biz istiyoruz ki Türkiye dünyadaki önemli bir eğitim markası olsun. Türkiye’nin maalesef markaları yok ama biz eğitimde bir marka olmayı yakalayabilirsek umut ediyorum diğer markalar da arkasından gelecektir. Kampüsümüzün andını sizin de bildiğiniz gibi 15 Temmuz Kampüsü koyduk. En fazla siz Ankaralılar yaşadınız 15 Temmuz gecesini. Türkiye yaşadı, hepimiz yaşadık. 15 Temmuz’daki bu hain saldırı hepimizi ürküttü, korkuttu. 15 Temmuz’da yine kahraman milletimiz, askerimiz, polisimiz, vatandaşımız ‘Hayır, demokrasiye bağlıyız, geçit vermiyoruz’ dedi. Bir kez daha bu kahraman halkı kutluyorum. Eğer biz eğitimciler cumhuriyetin kuruluşundan bu güne kadar darbeleri anlatabilseydik, 60’ları, 80’leri, muhtıraları anlatabilseydik, içselleştirebilseydik belki de bunlar yaşanmayacaktı. Gençlerimize, çocuklarımıza insan olmayı, medeni olmayı, memleket sevgisini öğretebilseydik, demokrasinin güzelliğini anlatabilseydik, özgürlüğün ne kadar önemli bir şey olduğunu anlatabilseydik belki de bunlar yaşanmayacaktı” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından, Yılmaz, Yücel ve Uğur Okulları’nın eğitimcileri anasınıfı öğrencileri ile birlikte kampüsün açılış kurdelesini kesti.