Türkiye’nin en büyük ikinci barosu olan Ankara Barosu’nun Ekim ayında yapılacak başkanlık yarışı öncesi başkan adayları belli olmaya başladı. Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun Ankara Barosu Başkan Adayı Av. Fazıl Çağrı Kuş oldu.
Ankara Barosu seçimlerinin güçlü gruplarından Milliyetçi Avukatlar Grubu, başkan adayını belirlemek için ön seçimini gerçekleştirdi. Yapılan ön seçim sonucunda Av. Fazıl Çağrı Kuş, baro başkan adayı olarak belirlendi. Yapılan ön seçim sonrasında bir teşekkür konuşması yapan Ankara Barosu Milliyetçiler Grubu Başkan Adayı Fazıl Çağrı Kuş, şahsına gösterilen teveccüh için teşekkür ederek şunları söyledi:
“Türkiye’nin en büyük ikinci barosunun üyesi avukat arkadaşlarımızın birçok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunların çözülmesi için hep birlikte çalışacağız. Şüphesiz farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Bu süreçte hepimizin ortak paydası mesleğimiz olmalıdır ve olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde avukatlık mesleğini hak ettiği yere ulaştırmak için çalışmak zorundayız.”
2003 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan ve serbest avukat olarak çalışan Fazıl Çağrı Kuş, stajyer avukatların sorunlarının da her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Mesleğimizin geleceğini emanet edeceğimiz genç meslektaşlarımızın karşılaştıkları sorunları biliyoruz ve bunları mutlaka çözüme kavuşturacağız. Ayrıca Avukatlık Kanunu’nun günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi de kaçınılmazdır. Bunun için de hep birlikte mücadele edeceğiz. Ankara Barosu’nu ve mesleğimizi hak ettiği yere taşımak için elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Mesleğin sorunlarına vakıf, vizyonu olan kadromuzla Ankara Barosu’nu temsil ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için el ele mücadele edeceğiz” dedi.
Avukat Fazıl Çağrı Kuş, mesleğini yaparken şiddete uğrayan meslek mensuplarının korunmasına yönelik kanuni yaptırımların artırılmasının gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasında kendisine destek veren herkese teşekkür etti.