Turizm sezonunun açılması ile birlikte turizmin göz bebeği Bodrum’a milyon dolarlık yatlar gelmeye başladı.
Dünyanın dört bir yanından süper lüks yatlar Bodrum açıklarına demirlemeye başladı. Yaz sezonunun açılması ile birlikte Bodrum’da hareketlilik başladı. Milyon dolarlık yatlar da Bodrum açıklarına demir attı.
Karaada açıklarında ve bir çok koyda demirleyen yatlar ise yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Sabah saatlerinde Bodrum açıklarına demirleyen milyon dolarlık ’Garçon’ isimli süper lüks yat turistlerin ilgisini çekti. 67 metre uzunluğundaki yatın üzerinde bulunan helikopter ise dikkatlerden kaçmadı. Çok sayıda surat botunda bulunduğu yatın içerisinde ise sinema salonu, restoran ve yüzme havuzu bulunuyor.
Bodrum açıklarına demir atan ’Ace’ isimli yat ise devasa görünümü ile dikkatlerden kaçmadı. 87 metre uzunluğundaki yatın üzerinde bir helikopter pisti, yaklaşık 20 adet lüks kabin ve yüzme havuzu bulunuyor. 120 milyon dolar değerinde olduğu öğrenilen süper lüks yata kumanya taşındığı da görüldü.
Öte yandan, lüks yatlarla gelen turistlerin ise isimleri sır gibi saklanıyor. Bodrum’un farklı koylarına da çok sayıda lüks yatın geldiği öğrenildi.