KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) iştiraki Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 2015 yılı müteşebbis heyet toplantısını gerçekleştirdi.

Mimarsinan OSB Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, OSB hizmet binasındaki toplantıda gündemde bulunan konular görüşülerek karara bağlandı.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Mimarsinan OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Mustafa Boydak, toplantıda yaptığı konuşmada, bölgede çok güzel gelişmeler yaşandığını ve irili ufaklı birçok firmanın buraya yatırım yaptığını, bölgenin Kayseri sanayisi adına bir açılım kapısı olduğunu belirtti.

Mimarsinan OSB’de kısa zamanda büyük gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Boydak, 8-9 yıl içinde bu kadar kıymetlenen başka bir OSB olmadığını, bölgenin gelişmesinde emeği geçenlere ve risk alarak buraya yatırım yapan tüm sanayicilere teşekkür etti.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitcik de tüm çalışmalarında müteşebbis heyet ve yönetim kurulu üyeleri ile ortak hareket ederek Mimarsinan OSB’yi kısa süre içerisinde alternatif bir OSB haline getirdiklerini bildirdi.

Mimarsinan OSB hakkında bilgi veren Büyüksimitci, şunları kaydetti:

"Şu an bölgemizde toplam 135 adet işletmemiz faaliyet göstermektedir. 114 firmamızın inşaatı sürerken, 65 firma ise hafriyat aşamasındadır. Bölge genelinde yaklaşık 2 bin 800 kişi istihdam edilmektedir. İstihdam sayısının önümüzdeki 5 yıl içerisinde 10 bin kişiye ulaşmasını öngörmekteyiz. Altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamladık. Günlük 6 bin metreküplük nihai kapasiteli arıtma tesisinin ilk etabı olan 2 bin metreküplük kısmının inşaatı devam ediyor. Bugüne kadar bölgeye 86 bin adet ağaç diktik, cami inşaatının da 2015 yılı içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz."

Toplantıda 2015 yılı bütçesi ile gündemde bulunan 14 madde görüşülerek karara bağlandı.