Antalya’da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında ilköğretim öğrencileri ve sağlık çalışanlarından oluşan bir grup, obezite ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek için yürüdü.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile yürüyüş etkinliği düzenledi. Konyaaltı Varyant girişinde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe Antalya Sağlık İl Müdürü Ünal Hülür, Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, sağlık çalışanları, öğretmenler ve ilköğretim öğrencileri katıldı. Yürüyüş yapanlara sıcak havadan korunmak için şapka dağıtıldı. Bazıları ise sıcaktan şemsiye ile korunmayı tercih etti. Öğrenciler yürüyüş boyunca ellerinde sağlıklı yaşam ve yürüyüşün önemine değinen mesajlar içeren pankartlar taşıdı.
"Türkiye’de obezite artmaya başladı"
Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, günde en az 10 bin adım atmanın önemli olduğunu vurguladı. Sağlıklı yaşam için hareketin gerekli olduğuna da değinen Hülür, "Bütün Türkiye’de günde en az 10 bin adım sloganıyla başlatılan uygulamaya Antalya’dan da destek verdik. Hem okullarımız hem de sağlık çalışanlarımız bu yürüyüşe katıldı. Obezite çok önemli bir konu. Ülkemiz de obezite konusunda gelişmiş ülkeler gibi obezitenin arttığı bir ülke oldu. Obeziteyle mücadele etmenin en önemli yolu farkındalığın oluşturulmasıdır. Bu anlamda yürüyüş; diyabet, obezite, tansiyon ve kronik hastalıkları için son derece önemli bir faaliyettir. Günde ez 10 bin adım atılmalıdır. Yürüyüşü her yaş grubu yapabilir. Bazı hastalıklar için doktor kontrolünde yapılmalıdır. Aç karnına yürüyüş yapılmamalıdır bir de sabah yürüyüşünü tavsiye ediyoruz" diye konuştu.