Samsun’da geçen sene lösemi hastalığını yenen 9 yaşındaki Tunahan Tiryaki’nin Beşiktaş Vodafone Arena Stadı’nda maç izleme hayalini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan gerçekleştirecek.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Başkanlığı, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle, Samsun’da lösemi tedavisi gören ve bu hastalıktan kurtulan çocuklara ve ailelerine yemek düzenledi.
Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Çok Amaçlı Konferans Salonunda düzenlenen yemeğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Semizoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıkları Çocuklar Derneği (LÖSAM) Başkanı Prof.Dr. Davut Albayrak, lösemili çocuklar, lösemi hastalığından kurtulan çocuklar ve aileleri katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Semizoğlu, yemeğe katılanlara teşekkür ederken, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Rabia Bay Keser ise, “Biz her zaman lösemili çocuklarımızın yanınızdayız. Biz AK Parti ailesi olarak hükümetimiz ile birlikte her zaman bu çocuklarımızın yanındayız ve kapınız sizlere her zaman açıktır” dedi.
Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Samsun LÖSAM Derneği Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, “LÖSAM, tedavi gören çocuklarımızın tedavi ve yatak masraflarının yanı sıra, beslenme, geliş gidiş gibi pek çok ek masraflarını karşılamak için sivil toplum kuruluşlarının yardımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Samsun’da bulunan pek çok sivil toplum kuruluşundan da yardım alıyoruz. Hastalarımızın hepsine şifa diliyorum” diye konuştu.
Yemeğe oğlu Yiğit ile birlikte gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Güzel yavrularımızın gözlerinde bu mutluluğu görmek her şeye bedeldir. Siyaset de doktorluk da çocuklarımız için yapılır. Çocuklarımızı inşallah çok daha sağlıklı, mutlu, huzurlu günlerde geleceğe taşıyacağız. Dolayısıyla bugün çocuklarımızla bir arada olmak için ben de oğlum Yiğit ile geldim” şeklinde konuştu.
Küçük Tiryaki’nin hayalini Milletvekili Karaaslan gerçekleştirecek
Konuşmaların ardından Karaaslan, tek tek masaları gezerek çocuklarla yakından ilgilendi. Daha sonra yanına gelen, geçen sene lösemi hastalığından kurtulan ilkokul 4. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Tunahan Tiryaki, Karaaslan’dan bir talepte bulundu. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu belirten Tiryaki, tek hayalinin Vodafone Arena’da maç izlemek olduğunu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan’a söyleyerek bu konuda kendisine yardımcı olmasını istedi. Karaaslan da küçük çocuğa yardımcı olacağı sözünü verdi. Çocuğun iletişim bilgilerini alan Karaaslan, havaların iyi olduğu ilk maçta Tunahan Tiryaki’yi İstanbul’a maça götüreceğini söyledi.
Hayalinin gerçek olacağını belirten Tunahan Tiryaki ise ilk defa Vodafone Arena’da maç seyredeceğini belirterek, Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a da hayalini gerçekleştireceği için teşekkür etti.