Gaziantep'te çocuklardan kurulu "zabıta ekibi", okul kantinlerini denetledi.

Şahinbey Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuklardan oluşan 10 kişilik "zabıta ekibi" kuruldu. Yaklaşık 12 saat eğitim alan çocuklar, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile okul kantini ve market denetimine çıktı.

Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi zabıta ekiplerinin her yıl 25-30 bin civarında iş yerini denetlediğini, amaçlarının vatandaşların sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Bilinçlenmelerini ve bu konuya hassasiyet göstermelerini sağlamak üzere öğrencilerden "minik zabıta ekibi" oluşturduklarını kaydeden Tahmazoğlu, "Eğitim sonucunda öğrenciler, iş yerlerini ve kantinleri denetleyerek ürünlerin hijyenik durumları ve son kullanma tarihini kontrol etti. Minik zabıtalara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

- Çocuk zabıtalar ceza da yazabilecek

Her okulda zabıta öğrenciler görevlendireceklerini belirten Tahmazoğlu, "Zabıta öğrencilerimiz, bu okullardaki kantinleri bizim adımıza denetleyecek. Zabıtalarımızla irtibat halinde olacaklar ve onlar adına denetim yapacaklar. Gerektiğinde zabıta ekipleriyle irtibata geçerek ceza yazabilecekler." bilgisini verdi.