Zonguldak’ta minikler karne heyecanı yaşadı. Bir yıl önce ailesi ile birlikte Zonguldak’a yerleşen 7 yaşındaki İranlı Amir Hossein Azimi de arkadaşlarıyla birlikte karne coşkusu yaşadı.
2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Zonguldak genelinde 105 bin 508 öğrenci karne coşkusu yaşadı. Mithatpaşa İlkokulu’nda öğrenim gören öğrenciler de sabahın erken saatlerinden itibaren okulun yolunu tuttu.
Karnelerin dağıtılmasıyla birlikte minik öğrenciler büyük heyecan yaşadılar. 1-C sınıfında öğrenim gören öğrenciler, tatil kitabı ve çikolata hediyeleriyle birlikte karnelerini aldılar. Afgan baba ve İranlı annenin çocuğu 7 yaşındaki Amir Hossein Azimi de karnesini teslim aldı.
Babasının işi nedeniyle ailesiyle birlikte yaklaşık bir yıl önce Tahran’dan Zonguldak’a yerleşen Amir Hossein Azimi, arkadaşlarıyla birlikte karne coşkusu yaşadı. Okula kaydı yapıldığında Türkçe konuşamayan Azimi, öğretmen ve arkadaşlarının da desteğiyle Türkçe’yi öğrendi.
Sınıfın başarılı öğrencileri arasına giren Azimi, karne heyecanını annesi ile paylaştı. Azimi’nin öğretmeni de “Hossein, okula başladığında Türkçe bilmiyordu. Artık kelimelerin eş anlamlarını dahi biliyor. Bir yılın içerisinde hem Türkçe konuşmayı öğrendi, hem okuma yazmayı öğrendi. Daha önemlisi anlamayı öğrendi” dedi.
Öğretmeni, Hossein’in başarısından dolayı çerçeveli saat hediye etti. Karnelerin dağıtımının ardından 2015-2016 eğitim öğretim döneminde son kez İstiklal Marşı okuyan öğrenciler; öğretmenleri ile vedalaşıp evlerinin yolunu tuttular.