Adana Büyükşehir Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi’nde eğitim gören 5 öğrenci, Bayrak şiirini ezbere okuyup, duygu dolu anlar yaşattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı olan Gündüz Çocuk Bakımevi’nin minik öğrencileri Kayra Aşık, Zeynep Yıldız, Birsen Ada Köroğlu, Azra Ayduttu ve Nisanur Şahin, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 65 bin öğrencinin yarıştığı 2. Arif Nihat Asya Bayrak Şiiri Güzel Okuma Yarışması’na katılamasalar da, bu heyecanı gönüllerinde yaşadı. Gündüz Çocuk Bakımevi Müdiresi Gökçen Akkaş’ın koordinesinde yürütülen çalışmayla 5 anaokulu öğrencisi, Bayrak şiirinin tamamını kısa sürede ezberledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Karayandı, Gökçen Akkaş ve öğretmenleriyle birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden minikler, Başkan Hüseyin Sözlü’ye sürpriz yaptı. Anaokulu öğrencileri, Mutasavvıf Şair Arif Nihat Asya’nın 78 yıl önce 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş törenlerinde okunması için yazdığı Bayrak şiirini, Başkan Hüseyin Sözlü’nün huzurunda coşkuyla okudu.

Miniklerin bayrak sevgisini derinden hisseden Başkan Hüseyin Sözlü, duygu dolu anlar yaşadı. Başkan Sözlü, Kayra Aşık, Zeynep Yıldız, Birsen Ada Köroğlu, Azra Ayduttu ve Nisanur Şahin’i tebrik ederek, “Çocuklarımızda var olan vatan ve bayrak sevgisinin güçlendirmek adına düzenlediğimiz etkinliğimize anaokulu öğrencilerimizin de dahil olması, bizleri ziyadesiyle gururlandırdı. Yavrularımızı ve ailelerini kutluyorum, teşekkür ediyorum” dedi.