Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle Bursa'nın Mudanya ilçesinde yerel yönetimin organize ettiği tarihi topraklara ziyaretler sürüyor.

Mudanya’nın Işıklı, Çepni ve Göynüklü mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, Çanakkale Destanı’nın yazıldığı savaş alanlarını görmek, bağımsızlık bilincini pekiştirmek ve şehitleri anmak amacıyla düzenlenen programa dört otobüsle gitti. Mudanyalılar, tarihi gezide Gelibolu Tarihi Milli Parkı, Canlı Tarih Müzesi, Bigalı Köyü ve Atatürk Evi ziyareti ile Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 268 rakımlı Anıt Alan, Kahraman Seyit Onbaşı Tabyası ve savaşın yaşandığı yıllarda kazılmış siperler gezme imkanı buldu.

Çanakkale’ye düzenlenen kültür turu kapsamında yaklaşık 2 bin Mudanyalıyı Çanakkale’ye götürmeyi hedeflediklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, şanlı tarihte eşsiz bir yere sahip olan kahramanlık destanının yazıldığı topraklarla buluşturmak istediklerini söyledi. Türkyılmaz, yokluklar içinde kazanılan bu ülkenin bir daha aynı şartlara düşmemesi için milli ve manevi bir bilincin oluşmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.