Mudanya ilçesinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımı olan, Mudanya Mütarekesi ile İskele meydanları arasındaki sahil rekreasyon projesinin inşaatında müteahhit firmalardan dolayı yaşanan aksamalar konusunda esnaf bilgilendirildi. Aynı zamanda Mudanya Belediye Meclisi üyeleri olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin AK Partili üyeleri Kadir Kahraman ve Fatih Pulat, projeyle ilgili gelişmeleri, İnönü Bulvarı’ndaki esnafa anlattı.

Mudanya Esnaf Teşkilatları Başkanı Emir Ali Usta’nın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kahraman, kamuoyunda projeyle ilgili bilgi kirliliği olduğunu belirterek, sıkıntıların iki müteahhit firmanın Kamu İhale Kurumu (KİK) kararına yaptığı itirazlardan dolayı hukuki meselelerden kaynaklandığını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptığını hatırlatan Kahraman, Danıştay'ın KİK'in kararını bozduğunu belirterek, “İhale, Hidrolik İnşaat’tan alınarak Yörük İnşaat’a verildi. Yapılacak yeni sözleşme sonunda, en geç bir ay içerisinde çalışmalara başlanacak. İşin, prosedür gereği 2016 Mart ayında tamamlanması gerekiyor.” diye konuştu.

Esnaflar ise Büyükşehir Belediyesi'nden işin başlama ve bitiş tarihlerini net olarak istediklerini belirterek, yuvarlak cümlelerle oyalanmak istemediklerini söyledi. İhaleyi alan firmayla sözleşme imzalanacaksa sıkıntı olmadığını kaydeden esnaflar, “İmzalanmayacaksa ve Büyükşehir işi yeniden ihale edecekse Büyükşehir’den, kordonboyundaki demir perdelerin kaldırılmasını ve inşaat pisliğinin temizlenmesini istiyoruz. En azından sahil yolu, yeni inşaat süreci başlayana kadar halkın kullanımına açılmalıdır.” dedi.