Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepkisini sürdüren Tekirdağlı vatandaşlara telefonla seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu milletin önüne hangi kalleş hain çıkarsa çıksın bedelini ödeyecektir” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, FETÖ darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara telefonla bağlanarak seslendi. Müezzinoğlu, "Milletçe verilen bir bağımsızlık demokrasi mücadelesiydi. Bu demokrasi mücadelesinde hainler kaybetti, büyük Türk milleti kazandı” diye konuştu.
“Bu demokrasi mücadelesinde hainler kaybetti”
Ay yıldızlı bayrak altında istiklal ve istikbale sahip çıkma mücadelesi, dosta güven, düşmana korku salan mücadeleyi milletçe verdiklerini ifade eden Müezzinoğlu, “Bu milletin önüne hangi kalleş hain çıkarsa çıksın bedelini ödeyecektir. Türk milletinin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki hedefe mutlaka yürüyecektir. Bundan dış güçler, farklı ülkeler rahatsız olabilir. Bunlar içimizde bazı hainleri maşa olarak kullanabilir. O maşaları da kırmasını ve dünyadaki o organizasyonları yapanlara, o milletlere de bu milletin asaletini, cesaretini, ferasetini gösterdik, göstermeye devam ederiz. Darbe girişimi gecesi bir Çanakkale, Dumlupınar ve Sakarya ruhu yaşandı. Geçtiğimiz günlerde bu ruhu milletçe yaşadık ve yaşattık. Şimdi büyük bir millet, devlet olmanın zorlukları var. Bu zorlukları aşabilmenin temel dinamiği de birlik ve beraberliktir. O akşam şunu gördük, Türkiye’nin her köşesinden, her bölgesinden insanlarımız bu milletin kaderine, geleceğine sahip çıktı. Farklı siyasi görüşe sahip, farklı yaşam tarzında olanlar da o meydanlardaydı. Milletçe verilen bir bağımsızlık, demokrasi mücadelesiydi. Bu demokrasi mücadelesinde hainler kaybetti. Büyük Türk milleti kazandı" şeklinde konuştu.
Tekirdağ Valiliği önünde bir araya gelen vatandaşlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu’nun telefon konuşmasının ardından demokrasi nöbetini sürdürmeye devam ettiler.