Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Yaşlı Bakımevi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından Ortaköy Mahallesi'nde yapımına başlanan merkezin temel atma törenine Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ve diğer vatandaşlar katıldı.

Vali Çiçek, törende yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının sosyal sorumluluk adı altında yaptıkları yatırımlardan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Güçlü toplum, güçlü Türkiye için herkese görev düştüğünü hatırlatan Çiçek, "Yaşlı, çocuk, engelli, genç demeden toplumun her kesiminde dayanışmayı sağlarsak güçlü oluruz. Birbirimizle el ele, omuz omuza vererek dayanışmayı güçlendirmeliyiz. Güç kimsesizlerin, yaşlıların, engellilerin, çocukların yanında olup onların elinden tutmaktır. Sadece ilgili kuruluşlar değil, toplumun tüm kesimlerinin aynı şekilde dezavantajlı vatandaşlarımızın ellerinden tutması gerekmektedir." dedi.

Birlik Başkanı Ayyıldız ise arsayı 2005 yılında İl Özel İdaresi'nden ihaleyle aldıklarını ifade ederek, "Arsa üzerine, her biri yatak odası ve salondan oluşan 42 metrekarelik 112 aparttan oluşan yaşlı bakımevi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yapılması kararını verdik. Kapalı spor salonu, yüzme havuzu, çarşı, pazar, kır kahvesi, tenis kortu, toplantı ve konferans salonları bulunacak tesisimizin inşaatını, 2017 Haziran ayında bitirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Yaşlıların toplumun en değerli şahsiyetleri olduğunu belirten Başkan Vekili Çoban da, "Muğlamız'da yaşlılarımız için bakımevi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi açılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu tesisin Muğlamız'a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.