HATAY (AA) - Suriye'de yayın yapan Bayırbucak Haber Ajansının Genel Koordinatörü Saadettin Molla, "Şu an Cisr eş-Şuğur'da Suriye'deki en büyük saldırılardan biri yaşanıyor. Rejim, ilçeye kimyasal silahla saldırdı. 1 kişi bu kimyasal saldırıda öldü, çok sayıda yaralı var" dedi. 

Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin muhaliflerin eline geçmesinin ardından Esed'in ilçeyi yoğun bombardımana tuttuğunu söyledi.

Cisr eş-Şuğur'da, meydanda sevinen halkın üzerine varil bombalı saldırı yapıldığını ileri süren Molla, şöyle konuştu: 

"Saldırıda ilk belirlemelere göre 60 kişi hayatını kaybetti. Onlarca yaralı var. 30'a yakın yaralı, Hatay'ın çeşitli noktalarındaki sınırından Türkiye'ye geçirildi. Şu an Cisr eş-Şuğur'da Suriye'deki en büyük saldırılardan biri yaşanıyor. Rejim, ilçeye ayrıca kimyasal silahla saldırdı. 1 kişi bu kimyasal saldırıda öldü, çok sayıda yaralı var. Bazı savaş yaralıları da şu an 'kimsayal' şüphesi nedeniyle Türkiye'ye gönderilmiyor. Türkiye'den sınıra kimyasal tespit aracı istedik."

Cisr eş-Şuğur'un rejim için çok önemli bir noktada olduğunu, bölgeye yönelik hava destekli saldırılarını sürdüğünü iddia eden Molla, daha büyük bir kimyasal saldırıdan korktuklarını anlattı.

AFAD'ın Yayladağı ilçesi sınırına kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tespit ve arındırma aracı gönderdiği, incelemelerden sonra yaralıların Türkiye tarafına alınacağı öğrenildi.