Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin düşmesi olayıyla ilgili görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılanan dönemin eski emniyet amiri Dursun Özmen’in duruşması 15 Ocak 2021 tarihine ertelendi.
Kahramanmaraş 1. Asliye Ceza Mahkemesinde 13.30’da başlayan duruşma akşam 17.30’da bitti. Duruşmaya FETÖ üyeliğinden tutuklu Dursun Özmen, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi üzerinden katıldı. 
Duruşma sonrası adliye binası önünde basın açıklaması yapan Avukat Kemal Yavuz, şunları kaydetti: “Bugün görülmekte olan Kahramanmaraş 1. Asliye ceza Mahkemesindeki davada karar bekliyorduk. Ancak sanığın son savunma için süre istemiş olması sebebiyle duruşma 15 Ocak’a ertelenmiş durumdadır. Malum olduğu üzere bugünkü önemli gelişme. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca 2. Ağır Ceza Mahkemesine bir dava açıldı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Kabul edilen bu iddianamede örgütlü bir yapı tarafından arama kurtarma aşamasında ihmal ve kasıtlarının olduğuna dair örgütlü bir yönlendirme ve delil karartma olduğuna dair bir iddianame hazırlandı. Bu iddianame bizim açımızdan yeterli değil. Çünkü biz örgütlü bir yapı tarafından gerçekleştirilen bir cinayet olduğunu iddia ediyoruz. Başından beri bu iddiayı takip ediyoruz. Bu iddiayı da iğneyle kuyu kazarak 12 yıldır önemli ölçüde ilerlemiş durumdayız. Biz bu eylemin suikast olduğunu, bu suikastı örgütlü bir yapının askeri jetlerle oluşturduğu, türbülansla enkaza helikopterin kabinine enjekte edilen karbon monoksit ile eşzamanlı gerçekleştirdikleri inancındayız. Bunun da ana soruşturma dosyası kapsamında yeterli delil ve bulgusu mevcuttur. Ana soruşturma dosyası devam ediyor ancak arama kurtarma aşamasına ilişkin açılan yeni iddianamede örgütün varlığı kabul edilmiştir. Zira arama kurtarmada gerek bu ciddiyet cihazların sökülmesi gerekse de kurtarıldı geliyor algısı oluşturularak, bilgi kirliliği yapılarak, arama kurtarmanın akamete uğratılmasına sebebiyet verenler, hakkında yapılan soruşturmalarda bunların tamamına yakınının örgütsel bağı tespit edilmiş durumdadır. FETÖ ile iltisaklı kişilerin sanıkların çoğunluğunu oluşturduğu ağır ceza mahkemesindeki kabul eden iddianame kapsamında mevcut durumdadır. Biz hala soruşturma dosyanın da biran önce karara bağlanarak. Eksik husus takip araştırmaların tamamlanarak onun da davasının açılmasını örgütlü yapı tarafından gerçekleştirilen suikastın bütün delilleriyle sorumlularıyla ortaya çıkartılmasını talep ediyoruz.”